09.19.2024

Köse’den İronik Soru: Kuytul’u asalım mı?

Gazeteci-Yazar Faruk Köse Youtube kanalında Alparslan Kuytul Hoca’nın yargılandığı dosyayı ele aldı.

Gazeteci-Yazar Faruk Köse, Youtube kanalında yaptığı yayında Alparslan Hoca hakkında hazırlanan iddianamenin içeriğindeki tutarsızlıkları anlattı. İddianamenin, bir mafya liderine yönelik bir iddianame şeklinde hazırlandığını ifade eden Köse, savcının Furkan Hareketi’nin İslami anlayışını, sosyal çalışmalarını, siyasi duruşu nedeniyle örgüt kapsamına alma çabası olduğunu dile getirdi. İddianame yer alan “iş adamını kaçırma” iddiasının temelinde Alparslan Hoca’nın siyasi yorumlarının ve İslami bakış açısının olduğu anlatıldı.

“Savı sadece aleyhte delileri topluyor”

Köse, savcının sadece aleyhte olan delilleri değil aynı zamanda tutukluların lehine olan delilleri de toplaması gerektiğini ifade ederken, Alparslan Hoca’nın mahkemesinde lehine olan delilleri toplamamasını eleştiridi. Savcının müştekinin iddialarını doğru kabul ederek Alparslan Hocanın suçlandığını fakat Alparslan Hoca’nın iddialara verdiğini cevapların dikkate alınmamasına dikkat çekti. Köse, iddianamedeki detaylı bir çelişkileri detaylandırarak “İslami çalışmalarından dolayı suçlayamadıkları bir ismi kriminalize ederek mi suçlamak istiyolar?” sorusunu sordu. Köse bu sorudan sonra şunları kaydetti:
“İslami kitapların okuması, İslam’ın esaslarından kaynaklanan söylemlerin olması ve İslam’a uygun grup yaşantısı bile suç gibi takdim ediliyor. Aslında muhalif söylemlerden dolayı cezalandırılmak istenen, muhalif söylemlerinin dışında diğer tüm faaliyetlerinin Türkiye’deki diğer tüm dini grupların faaliyetleriyle birebir örtüşen bir yapı resmî çiziliyor. Ve tüm bunları cezalandırmak için “suç örgütü” kapsamında toparlanılmaya çağırılıyor.”

Programın tamamını izlemek için⤵️