10.18.2024

Ensarioğlu’ndan ‘af’ açıklamasını haberleştiren gazeteciye yasal işlem

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, ‘genel af’la ilgili bir demecinin bulunmadığını belirtirken, açıklama yaptığı yapan gazeteci ve haber sitesi hakkında yasal girişimde bulunacağını açıkladı. Muhabir ise zaten haberinde ‘genel af’ ifadesini kullanmadığını belirtti.

Seçimlerden önce de gündeme gelen af tartışmaları, eski bakan Müslüm Doğan’ın açıklamasından sonra yeniden alevlenmişti. Doğan, AKP’nin af çalışması yaptığını ifade etmişti.

10 Haber muhabiri Caner Taşpınar da Doğan’ın açıklamasını Ensarioğlu’na sordu.

Habere göre Ensarioğlu, “Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir” derken, ’29 Ekim 2023′ tarihi için “Evet olabilir” yanıtını verdi.

AKP’li vekil, daha sonra Twitter hesabından paylaşım yaparak haberi ‘yalanladı.’ Ancak vekilin sarf etmediğini söylediği cümleler zaten haberde yazmıyordu.

Ensarioğlu şunları kaydetti: “Bugün 10Haber’de Caner Taşpınar tarafından benim ile ilgili ‘Genel af çalışması vardır’ şeklinde haberler yapılmıştır. ‘Genel af çalışması vardır’ şeklinde hiçbir açıklamam bulunmamaktadır. Bu konu hakkında açıklama yapacak merci de ben değilim. Haberi yapan şahıs ve kurum hakkında avukatlarım aracılığıyla yasal işlemi başlattım. Kamuoyuna duyurulur.”

Gazeteci Caner Taşpınar da haberinde zaten ‘genel af’ diye yazmadığını belirterek “Siz neye itiraz ediyorsunuz anlamadım” ifadesini kullandı.

Taşpınar şöyle devam etti: “Sizi aradım ve genel af çalışması olmadığını ancak af çalışması olduğunu söylediniz. ’29 Ekim gibi yakın bir tarih mi’ diye sordum ‘Evet olabilir’ dediniz. Dolayısıyla siyaset yapıyorsunuz.”