10.18.2024

Soylu ve korumaları hakkında suç duyurusu

İsmail İshak Arslan, bir araçta darbedilmesine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Eski bakan Süleyman Soylu’nun korumaları tarafından darbedilen İsmail İshak Arslan, suç duyurusunda bulundu. Soylu ve korumalarının “hakaret”, “kasten yaralama” ve “işkence” suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Avukat Onur Cingil, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun; Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle 26 Mayıs’ta Üsküdar’da miting yaptığı sırada, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile özdeşleşen “kalp işareti” yapan müvekkilinin bakanın korumalı tarafından bir araca bindirilerek darbedilmesine ve kötü muameleye bırakılmasına ilişkin İstanbul Anadolu Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Dilekçede, Soylu’nun mitingde sarf ettiği sözlerden rahatsız olan gencin, kalp işareti yaptıktan sonra olay yerinden ayrılırken; bakanın korumaları tarafından zorla bir araca bindirilerek yaklaşık 2 kilometre boyunca araçtaki diğer güvenlik güçleriyle birlikte darbedildiği ve ağır hakarete uğradığı anlatıldı.

İlgili bölümde, “Müvekkilin kafası, aracın üst kısmına vurulmuş, vücudunun farklı bölgelerine iz bırakacak şekilde şiddet uygulanmış, kafasına defalarca kez yumruk atılmış ve müvekkile küfürler edilmiştir. Bu ülkede, bir fikri özgürce beyan etmenin karşılığı hakaret ve darp olmamalıdır. Sevgi ve saygının egemen olduğu bir toplumun inşa edilmesi ancak sorumluların cezalandırılmasıyla mümkün olacaktır” denildi.

DARP RAPORU DA DOSYADA

Darbedilmesinin ardından hiçbir suç kaydığı olmadığı ve sicilinin temiz olduğu anlaşılınca serbest bırakılan 23 yaşındaki İsmail İshak Arslan’ın, olayın ardından gittiği hastaneden aldığı darp rapor aldığına da yer verildi.

‘İŞKENCE’DEN CEZA İSTENDİ

Cingil, duyuruda, AKP Milletvekili Süleyman Soylu ve korumalarının “hakaret”, “kasten adam yaralama”, “işkence” suçlarından kamu adına cezalandırılmalarını talep etti.