09.20.2024

Erdoğan, Abbas ve Terörist Olarak Nitelediği Netanyahu’yu Ağırlayacak

Erdoğan: Abbas ve Netanyahu’yu Türkiye’ye davet etti: “Ziyaretleriyle bazı adımları atacağız”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas 25 Temmuz’da, işgalci İsrail Başbakanı Netanyahu ise 28 Temmuz’da Türkiye’ye geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu ay İsrail ve Filistin liderlerini Ankara’da ağırlayacaklarını açıkladı. Mevkidaşlarıyla yapılacak görüşmelerde iki ülke arasındaki sorunlarla ilgili bazı adımlar atılacağını ifade etti.

“KAZAN KAZAN İŞBİRLİĞİ”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’yu sırasıyla 25 ve 28 Temmuz’da Türkiye’de misafir edeceklerini açıklayan Erdoğan, “Bu ziyaretlerle bazı adımları atacağız ve süreç daha da hızlanmış olacak” ifadelerini kullandı. Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ve ardından da Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret eden Erdoğan, Türkiye’ye dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bölgede yaptığı görüşmelerin Filistin-İsrail ilişkilerine katkısıyla ilgili bir soruya Erdoğan, “Filistin konusunda Körfez ülkesi olan kardeşlerimizin bizden farklı bir yanı yok. İsrail ile ilgili de bizim yaptığımız bazı görüşmeler var” diye yanıt verdi. Erdoğan, Körfez ziyaretlerinde “kazan kazan anlayışı içerisinde önemli ve kapsamlı işbirliği projeleri üzerinde durduklarını” belirtti ve “Bu ülkelerle işbirliğimiz, önümüzdeki dönemde somut projelerle güçlenerek gelişecektir” dedi.

ERDOĞAN , ABBAS VE TERÖRİST OLARAK NİTELEDİĞİ NETANYAHU’YU AĞIRLAYACAK

Abbas’ın, 25 Temmuz’da gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı resmi görüşmelerde, Türkiye-Filistin ilişkileri, “İsrail”-Filistin ihtilafı bağlamındaki son gelişmeler ile diğer güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak. Türkiye ile Filistin Devleti arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar da görüşmenin gündem maddeleri arasında yer alacak.