09.20.2024

Siyonist yerleşimciler, 19 yaşındaki Filistinli genci şehit etti

Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria’da gerçek mermilerle açtığı ateşte 19 yaşındaki genç bir Filistinli Mahmud Ebu Sean’ı yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Yahudi yerleşimciler, cuma günü akşam saatlerinde Ramallah’ın güneydoğusundaki Barka köyünde Filistinlilere saldırdı. Filistin Sağlık Bakanlığı, Yahudi yerleşimcilerin gerçek mermilerle açtığı ateşte 19 yaşındaki Filistinli gencin öldürüldüğünü duyurdu.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında köydeki Filistinlilere ait iki aracı ateşe verirken saldırılarda 2 Filistinli de yaralandı. Filistinli kaynaklara göre, işgalci İsrail güçleri ve Siyonist yerleşimciler, temmuz ayında Filistinlilere karşı 897 baskın ve saldırı gerçekleştirdi.

İşgalci İsrail’in ve Siyonist yerleşimcilerin özellikle Batı Şeria’daki saldırılarında ciddi bir artış yaşandığı kaydediliyor.

İşgal Ordusu Sivil İdaresi dün Burka köyü arazileri üzerine inşa edilen yerleşim karakolunda yerleşimciler tarafından yapılan mobil evlere yıkım ihbarnamesi verdi ve o zamandan beri Burka topraklarına misilleme saldırıları başlattı.

Burka köyünden gazeteci Muhammed Samrin:

“Dün işgal ordusunun Sivil İdaresi’nin Burka köyünün arazileri üzerine inşa edilen bir yerleşim karakolunda yerleşimciler tarafından dikilen mobil evler için yıkım ihbarları gönderdiğini bildirdi. Ardından Burka topraklarına misilleme saldırıların başladığını ve bu akşam çatışmalarda önemli bir tırmanış olduğunu belirtti. Samreen, yerleşimcilerin saldırısında biri şehit olan Mahmud Ebu Sean’ın da bulunduğu üç gencin çeşitli şekillerde yaralanmasına, ayrıca onlarca boğulma yaralanmasına ve yerleşimcilerin taşlarının yol açtığı diğer yaralanmalara neden olduğunu anlatan Samreen, iki arabanın da yakıldığını anlattı.

Şehit Mahmud Ebu Sean’ın bu yılın başından bu yana yerleşimciler ve işgal askerleri tarafından öldürülen 214, Ramallah ve El-Bireh vilayetlerinden 13’üncü şehit olması dikkat çekiyor.

Burka’da görgü tanığı olan genç adam Muhammed Maatan, yerleşimcilerin saldırılarının gün batımından önce Burka köyünün topraklarındaki “El-Hadaf” bölgesini ele geçirmek amacıyla hedef alarak başladığını, bunun üzerine köylülerin bölgeye gittiğini söyledi. işgal ordusunun yerleşimcilere koruma sağladığı şiddetli çatışmaların patlak vermesine yol açan saldırıda Muhammed Maatan, işgal askerlerinin toplu olarak göz yaşartıcı gaz fişeği, kauçuk kaplı metal mermi ve gerçek mermi kullandıklarını sözlerine ekledi.