09.19.2024

Adalet Bakanı Tunç’tan açıklama: Can Atalay’ın vekilliği düşüyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay’ın vekilliğinin düşürüleceğini açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili basın mensuplarına “84’üncü maddede kesin hükmün Genel Kurul’da okunmasıyla birlikte milletvekilliği düşüyor” açıklamasında bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı sebebiyle verilen resepsiyonda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

CAN ATALAY’IN VEKİLLİĞİ DÜŞÜYOR

Bakan Tunç, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili “Anayasamızın 84’üncü maddesinde düzenlenmiş, 84’üncü maddede kesin hükmün Genel Kurul’da okunmasıyla birlikte milletvekilliği düşüyor. Tüm bu süreçleri hep beraber takip edeceğiz” dedi.

KARARI YARGITAY VERDİ

Son kararı Yargıtay’ın verdiğini söyleyen Tunç şöyle dedi:“Yargı bir karar verdi ve bu karara hepimiz saygı duyacağız. Karar elbette ki eleştirilebilir ama ‘Kararı kabul etmiyoruz. Gezi direniştir. Yargılanamaz, onurumuzdur, o gençler onurlu bir mücadele vermiştir’ şeklindeki ifadeler demokratik hukuk devletinde olmaz. Mahkumiyet verilenlerden bir tanesiyle ilgili olarak, seçilmiş olması nedeniyle acaba ‘Dokunulmazlık kapsamında mıdır’ tartışması var. Bununla ilgili de Yargıtay gerekli kararı verdi.”