09.19.2024

MKYK listesine alınmayan Şamil Tayyar’dan AKP’ye zehir zemberek sözler

AKP’nin 75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesine alınmayan eski MYKY üyesi Şamil Tayyar’dan ‘hizip’ çıkışı geldi.  Tayyar, ‘‘Yozlaşmayı tetikleyen bu hizip, AK Parti’yi için için çürütüyor” ifadesi gündem oldu.

Önceki gün gerçekleşen AKP’nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde MKYK listesine giremeyen Şamil Tayyar parti içindeki bir hizbin AKP’yi çürüttüğünü belirtti. Parti yönetiminden çıkarıldığı kongrenin ardından X (Twitter) hesabından paylaşımda bulunan Tayyar şu ifadeleri kullandı:

“GERÇEKLİKTEN KOPUK, İÇ İKTİDAR HESABINA DAYALI KEYFİLİK”

“Kongrenin ardından bir küçük tespit ve uyarı olarak kenarda dursun. Yeni politika, vizyon ve kadrolara dair değişim talebini, toplumsal ihtiyaçlar ve siyasal dinamikler şekillendirir. Bu gerçeklikten kopuk, iç iktidar hesabına dayalı keyfilik, karar alma sürecinde etkisi olmayan üç beş isimle sınırlı değişiklik, sadece değersiz istatistiki veridir, değişim değildir.

“AK PARTİ’Yİ İÇİN İÇİN ÇÜRÜTÜYORLAR”

Ne var ki Cumhurbaşkanımızın azametini kendi gölgesi sananlar, Erdoğan sonrası hesaplarını ‘değişim’ ambalajıyla sunuyor. Yozlaşmayı tetikleyen bu hizip, AK Parti’yi için için çürütüyor. Oy oranının yüzde 50’den 35’e inmesinin siyasi/sosyal sebeplerini üreten bu yoz akıl, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde de etkili olursa, telafisi güç siyasi hasar oluşabilir. Üzgünüm, bir ekip, cehenneme giden yolu iyi niyet taşlarıyla döşüyor.”

PROFİLİNDEN AKP’Yİ KALDIRDI

Bu arada Şamil Tayyar, X hesabında daha önce “Adalet ve Kalkınma Partisi 24., 25. Ve 26. Dönem Milletvekili” ibarelerini sildi. Yerine “Gazeteci, yazar, siyasetçi” yazdı.

Kongrenin ardından bir küçük tespit ve uyarı olarak kenarda dursun.

Yeni politika, vizyon ve kadrolara dair değişim talebini, toplumsal ihtiyaçlar ve siyasal dinamikler şekillendirir.

Bu gerçeklikten kopuk, iç iktidar hesabına dayalı keyfilik, karar alma sürecinde etkisi…