09.19.2024

İşgalci İsrail ordusu hezimete uğruyor

İşgalci İsrail savaş kabinesi bakanı Benny Gantz, Salı günü çok sayıda komutanın kara operasyonlarına yönelik büyük bir darbe sonucu ölmesinin ardından Gazze’deki çatışmayı “ikinci bir bağımsızlık savaşı” olarak nitelendirdi.

İşgalci İsrail’in Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, “giriştiğimiz ikinci hayatta kalma savaşının bize ağır, acı verici ve zor bir bedele mal oldu” değerlendirmesinde bulundu. Gantz Çarşamba günü adıyla Twitter olarak bilinen “X” hesabındaki bir gönderide, “Düşen herkes tüm İsrail Devleti’nde bir yara izidir ve bu tür her yara, savaşçılarımızın kahramanlığının bir hatırlatıcısıdır” ifadelerini kullandı.

‘Gazze savaşının bedeli ağır’

IOF radyosu, Salı günü meydana gelen çatışmanın, Golani Tugayı’na bağlı 53. Tabur birliklerinin mahalledeki bir yerleşim bloğuna girmesiyle yaklaşık 3 saat sürdüğünü, ardından birliğin patlayıcının infilak etmesi nedeniyle pusuya düştüğünü bildirdi. Kapılardan birine yerleştirilen cihazın 4 askerin yaralanmasına yol açtığı ve onlarla irtibatın kesildiği, kuvvetin ele geçirilmiş olabileceği belirtildi.

Çarşamba günü erken saatlerde işgalci İsrail Güçleri (IOF), Gazze Şeridi’ndeki Şija’iya semtindeki bir çatışmada bir albay ve çok sayıda askeri hedef alan pusuya ilişkin ayrıntıları açıkladı.

IOF’un ölü sayısı 7 Ekim’den bu yana 444 subay ve askere ulaştı.

Radyo, “669 Kurtarma Birimi’nden başka bir kuvvet ilerlediğinde Hamas savaşçılarının ateşine maruz kaldı ve bu da iki birim üyesinin anında ölümüyle sonuçlandı.” Açıklamada, “Daha sonra Albay Isaac Ben Bishat liderliğindeki Golan’dan başka bir kuvvet ilerledi ve şiddetli çatışmalar yaşandı, bu da albayın olayda ölümüyle sonuçlandı.”