04.30.2024

Furkan Hareketi Mensuplarının Hukuksuz Tutukluluğuna Yapılan İtiraz Reddedildi!

Konyalı Furkan Hareketi mensuplarının hukuksuz tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi!

Konya’da 12 Haziran günü anayasal haklarını kullanarak ‘Adalet ve Özgürlük’ eylemi gerçekleştiren 7 Furkan Hareketi mensubu, çıkarıldıkları mahkemece hukuksuzca tutuklanmıştı.

Konya Emniyet ekipleri tarafından aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu grup, ağır darba maruz kalmış, gözaltına alınan 4 kadına çıplak arama işkencesi yapılmıştı! Skandal olayla gündeme gelen emniyetin ardından bir hukuk garabeti de mahkemede yaşandı!

Emniyetin yaptığı kanunsuzluğu örtbas etmek istercesine karar veren yargı mercileri, 2’si kadın 7 Furkan Hareketi mensubunu tutuklamıştı. Yapılan hukuksuzluğa itiraz ettiklerini belirten hareket mensuplarının avukatı Bilal İpek, itirazın reddedildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. “Yargı, suçluları korudu!” diyen İpek, şu ifadeleri kaydetti:

“Konya’da yalnızca Anayasal haklarını kullanan 7 Furkan Gönüllüsünün tutuklama kararına yapmış olduğumuz itiraz REDDEDİLDİ!

Adalet bir kez daha yerle yeksan oldu. #KonyaEmniyeti insanları darp etti. Kadınlara çıplak arama yaptı, hakaret etti. Yargı da suçluları korudu! Bunun peşini bırakmayacağımızı buradan ilan edelim! Bu haksız ve gayri insani tutuklamayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız.”