09.19.2024

Kıbrıs ile Gazze Şeridi arasında deniz koridoru anlaşması

İşgalci İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen Kıbrıs ile anlaştıklarını ilan etti

Kıbrıs ile Gazze Şeridi arasında bizim koordinemizde güvenlik denetimi altında olacak deniz koridorunun açılmasını desteklemek amacıyla Kıbrıs’ı ziyaret ederek Dışişleri Bakanı Constantinos Kombus ile görüştü.

Eli Cohen, çok amaçlı koordinasyon merkezi ZENON’u ve deniz koridorunun güvenlik kontrol noktası olması beklenen Larnaka limanını ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Eli Cohen: “Gazze’ye bir deniz koridoru oluşturulması, İsrail’in Şeridi’nden ekonomik olarak ayrılmasına yardımcı olacaktır. Ekim ayında Sheva’da düzenlenen kanlı terör saldırısının öncesindeki gerçekliğe dönüşe izin vermeyeceklerini vurguladı.

Uluslararası toplum, olanın olmayacağını anlamalıdır. 6 Ekim gerçeğine dönüşe izin vermeyeceğiz. Hamas’ın ya da başka bir terör örgütünün Gazze’yi kontrol etmesine, Gazze Şeridi’nin kontrol altına alınmasına izin vermeyeceğiz.”

Geçtiğimiz haftalarda işgalci İsrail Dışişleri Bakanlığı personeli ve ekipleri, Kıbrıs’tan ve diğer ülkelerden meslektaşlarıyla birlikte, Kıbrıs’ta erken güvenlik kontrolüne ve insani yardım ve malların doğrudan transferine olanak sağlayacak deniz koridorunun kurulmasını teşvik etmek için çalıştı.

Dışişleri bakanları ayrıca, Avrupa Birliği’nin terör örgütü olarak tanıdığı Hamas’a karşı attığı adımları, direniş örgüt liderlerine saldırmak için birleşik cephe halinde hareket edilmesinin gerekliliğini ve terör faaliyetleri için fon toplama olasılığını da ele aldıkları aktarıldı.