09.19.2024

ABD’de gençler İşgalci İsrail’e verdiği destekten ötürü Biden’ın politikalarını sorguluyor

ABD’de 5 Kasım 2024’te yapılacak başkanlık seçimleri, hafızalardaki en kutuplaştırıcı siyasi çekişmelerden birine sahne olacağa benziyor. İsrail-Hamas savaşı sürerken, Başkan Joe Biden’ın Gazze’deki saldırılarında İsrail’e verdiği açık destek, onu genç seçmenlerle karşı karşıya getiriyor.

22 yaşındaki Abdul Osmanu, Başkan Joe Biden’a yeniden oy verebileceğinden emin değil. Bu tereddütü büyük ölçüde Biden yönetiminin Gazze’yi bombalamaya devam eden İsrail’e verdiği destekten kaynaklanıyor.

2021’de belediye meclisine seçilen Osmanu, “Barışsever siyah bir Müslüman olarak Filistinlilere yapılan baskıya tanık olmak korkunç. Birçok yönden buna yardım eden bir başkana oy vermek benim için vicdanen zor olur” diyor.

Connecticut’ta yaşayan genç seçmen BBC’ye yaptığı açıklamada, 2024 seçimlerinde üçüncü partiden bir adaya mı oy vereceği yoksa başkanlık pusulasını boş mu bırakacağı gibi seçenekleri düşündüğünü söyledi.

Ancak kendisi ve diğer pek çok genç seçmen eski başkan Donald Trump’ın yeniden seçilmesini istemediği için bu kararı vermek zor.