09.19.2024

Yemen, ABD’nin Aden Körfezi’nde bulunan ‘Ginko Picardie’ adlı gemisini vurduğunu açıkladı

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nden açıklama:

Bismillahirrahmanirahim Cenâb-ı Hak şöyle buyurmuştur:

{O halde kim size saldırırsa, siz de onun size saldırdığı gibi siz de ona saldırın. Allah’tan korkun ve bilin ki Allah, takva sahipleriyle beraberdir.} Cenâb-ı Hak doğru söylemiştir.

Filistin halkına yönelik zulmün zaferi ve Gazze Şeridi’ndeki kardeşlerimizin kararlılığına destek ve ülkemize yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına yanıt çerçevesinde. Yemen Silahlı Kuvvetleri deniz kuvvetleri, Aden Körfezi’nde bulunan Amerikan gemisine (Ginko Picardie) uygun sayıda deniz füzesi ile hedefleme operasyonu gerçekleştirdi ve isabetli ve doğrudan isabetli oldu. Yemen silahlı kuvvetleri, aziz Yemen’i savunma meşru hakkı çerçevesinde Arap ve Kızıl Bahreyn’deki tüm tehdit kaynaklarını hedef almaktan ve mazlum Filistin halkına destek vermeye devam etmekten çekinmeyecektir. Yemen Silahlı Kuvvetleri, ABD ve İngiltere’nin saldırılarına kaçınılmaz olarak yanıt geleceğini, yeni bir saldırının yanıtsız ve cezasız kalmayacağını doğruluyor.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki Filistin limanları dışında, Arap ve Kızıl Bahreyn’den dünyadaki tüm noktalara nakliye trafiğinin devam ettiğini doğruladı. İsrail gemilerine veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilere yönelik operasyonları, saldırganlık sona erene ve Gazze Şeridi’ndeki kararlı Filistin halkına uygulanan abluka kaldırılana kadar durmayacak. Allah bize yeter, O, en iyi düzenleyici, en iyi koruyucu ve en iyi yardımcıdır. Yaşasın özgür, aziz ve bağımsız Yemen Zafer Yemen’in ve bu milletin tüm özgür insanlarınındır.