09.19.2024

Vatandaş’ın ‘İsrail ile ticareti kesin’ sözlerine gözaltı

“Utanç duyuyoruz sizin bu tavrınızdan”

Bursa’da katıldıkları bir etkinlik sırasında Bakan Mehmet Özhaseki ile eski Bakan Mustafa Varank, vatandaşlar tarafından protesto edildi. İşgalci İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği bombardımanlara rağmen Türkiye ve işgalci İsrail arasındaki ticari ilişkilerin devam etmesi üzerine vatandaşlardan, “İsrail’le ticareti kesin” talebi geldi. İki bakan bu söylemlere yanıt vermezken vatandaşlardan biri, “Utanç duyuyoruz sizin bu tavrınızdan. Türk halkı olarak utanıyoruz” dedi. Olayın ardından 3 kişi gözaltına alındı

UTANÇ DUYUYORUZ SİZİN BU TAVRINIZDAN’

Protestoyu gerçekleştiren vatandaş, bakanlara dönerek, “İsrail ile ticaretin kesilmesini istiyoruz. İsrail’le yapılan ticaretten utanç duyuyoruz. Hükümet bu halkın sesine kulak versin. İsrail’le ticaret Filistin’e ihanettir. İsrail’le olan ticareti kınıyoruz, lanetliyoruz. Yeter bu kadar altıncı aydayız. 31 Mart’tan sonra, ‘Filistin’e şöyle, böyle yardım edeceğiz’ diyorsunuz. Utanç duyuyoruz sizin bu tavrınızdan. Türk halkı olarak utanıyoruz” şeklinde sert ifadeler kullandı.

BAKANLAR SESSİZ KALDI

Bakanlar, protestoya cevap vermek yerine sessiz kalmayı tercih ederek olay yerinden uzaklaşmaya çalıştılar. Ancak protesto eden vatandaşın sözleri etraftakilerin dikkatini çekti ve olay kısa sürede yayıldı. Protestonun ardından konuşan diğer vatandaşlar da aynı şekilde eleştirilerini dile getirdi. Vatandaşlar, aynı şekilde işgalci İsrail ile devam eden ticari ilişkilerin sonlandırılması gerektiğini ve iktidarın bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini ifade ettiler.

3 KİŞİYE GÖZALTI

Olayın ardından 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.