09.20.2024

Kassam Tugayları: Gazze Şeridi’nde İsrail’e ait Apache’yi vurduk

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları bir açıklama yaptı.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nde İsrail’e ait bir “Apache” tipi helikopteri SAM 7 füzesiyle hedef aldıklarını duyurdu.

Kassam Tugaylarından konuya dair yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, İsrail ordusuna ait bir “Apache” tipi helikopterin Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı bölgesinde hedef alındığı belirtildi.

Kassam Tugayları, gün içinde yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda 15 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

İşgalci İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 103’ü çocuk, 9 bin 849’u kadın olmak üzere 35 bin 386 Filistinli şehit etti, 79 bin 366 Filistinli yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce şehit olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Çatışmalara 24 Kasım 2023’te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani ara”da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.