09.19.2024

Yüksek Seçim Kurulunun, seçimlerin yenilenmesine karar verdiği 3 ilçe ve 4 beldede oy kullanma işlemi başladı

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), seçimlerin yenilenmesine karar verdiği 3 ilçe ve 4 beldede oy kullanma işlemi başladı.

YSK, seçimlerin yenilenmesine karar verdiği 3 ilçe ve 4 beldede seçmen bugün oyunu kullanmak için sandık başına gitti.

HİLVAN’DA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

YSK, 31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından yapılan itirazları incelemiş, Hilvan ilçesindeki seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. Bu kapsamda Hilvan’da oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı, oy verme işlemi saat 17.00’de tamamlanacak.

SEÇİMLERİN YENİLENDİĞİ PINARBAŞI’NDA OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), seçimlerin yenilenmesine karar verdiği Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçmenler sandık başına gitti.

İlçedeki okullara kurulan sandıklara giden vatandaşlar, saat 08.00 itibarıyla oy kullanmaya başladı.

Sandık görevlilerinden zarf ve pusulalarını alan seçmenler, oylarını kullandıktan sonra imza atarak oy verme işlemini tamamladı.

İlçede, 141 sandıkta, 18 bin 960 seçmen oy kullanacak. Öte yandan, hastalığı veya engeli sebebiyle sandığa gidemeyen seçmenler de seyyar sandıkta oy kullanıyor.

GÜNEYKAYA BELDESİNDE OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Sivas’ın Yıldızeli ilçesi Güneykaya beldesinde seçmenler 2 ay sonra belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve muhtarlık seçimi için yeniden sandık başına gitti .

BÜYÜKKARIŞTIRAN’DA OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), kısıtlı iki kişinin oy kullandığı gerekçesiyle seçimlerin yenilenmesine karar verdiği Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde belediye başkanlığı seçimi için oy verme işlemi başladı.AKPAZAR’DA SEÇMENLER SANDIĞA GİTTİ

Seçimlerin yenilenmesine karar verilen Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde oy verme işlemi başladı

UMURBEY MAHALLESİ BİR KEZ DAHA SANDIĞA GİTTİ

Edirne’de sandıktan çıkan ve sayılmayan muhtarlık oy pusulalarının temizlik görevlisi tarafından yanlışlıkla çöpe atıldığı iddiasıyla İl Seçim Kuruluna yapılan itirazın ardından iptal edilen ve tekrarlanan Umurbey Mahallesi muhtarlık seçimi için oy verme işlemi başladı.