09.20.2024

Siyonist bakandan Gazze’ye insani yardımların durdurulması çağrısı

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana aralıksız saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Siyonist Itamar Ben-Gvir, yaptığı son açıklamada İsrail’in konumunu güçlendirmek için bölgeye insani yardımların “bir veya iki ay” durdurulması gerektiğini öne sürdü.

İsrail’de aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Ordu Radyosuna yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda konumunu güçlendirmek için daha ileri adımlar atması gerektiğini savundu.

“ARTIK İNSANİ YARDIM YOK’ DEMEK GİBİ HENÜZ YAPMADIĞIMIZ ŞEYLER VAR”

İsrail’in Gazze’ye insani yardımı durdurması gerektiğini savunan Ben-Gvir, “Gazı kesmek, ‘artık insani yardım yok’ demek gibi henüz yapmadığımız şeyler var, bunları yapmadık. Bir iki ay yapalım, onları o zaman görelim.” dedi.

Son dönemde Ben-Gvir ve Netanyahu arasında Gazze’de esir takası ve ateşkes konusunda ciddi gerilimler yaşıyor.

Ben-Gvir, dün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası konusunda açıkladığı mutabakatın taslağının kendisine gösterilmediğini belirterek, “Sayın Başbakan (Binyamin Netanyahu) neyi gizliyorsunuz?” sözleriyle Netanyahu’ya tepki göstermişti.