10.18.2024

Nasrallah: Bizi durdurmanın tek bir yolu vardır, Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulmasıdır.

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah, Talip Sami Abdullah’ın şehadeti vesilesiyle açıklamada bulundu

Nasrallah konuşmasında savaşın seyrine ilişkin kritik bilgiler aktardı:

◾Bir propaganda makinesi var. Bu makinenin görevi, direniş cephesinin yaptığı işleri küçük göstermektir. Yemen’in, Lübnan’ın, Irak’ın, Gazze’nin gerçekleştirdiği direnişi küçük göstermektir.

◾Bazı raporlara göre, işgalci İsrail’in kuzeyinden 200 bin ila 270 bin civarında yerleşimci göç etti. Her zaman güvenlik şeridi Güney Lübnan’ın toprakları içindeydi. Tarihte ilk defa İşgalci İsrail’in içinde bir güvenlik kuşağı oluştu.

◾ABD ve İngiltere, Yemen’in operasyonlarını engellemekte başarısız oldu. İşgalci İsrail, kendini korumaktan aciz. Yemen, işgalci İsrail’e zarar veriyor ama işgalci İsrail bir şey yapamıyor. İşgalci İsrail adına, ABD ve İngiltere Yemen’e karşı mücadele ediyor ama başarısız oluyor.

◾Ortadoğu’nun en güçlü ordusu denilen ordu Refah’a girdi ama Gazze direnişi, direnişin kahramanlığı karşısında başarısız oldu. İşgalci İsrail, 70 bini aşkın engelli ve yaralı Siyonist asker olduğunu açıkladı.

◾Hizbullah işgalci İsrail’in askeri noktalarını vuruyor. Buralarda işgalin askerleri, komutanları var. Ölenlerin ve yaralananların dışında düşmanda psikolojik çöküntü yaşanıyor.

◾Demir kubbe platformları, stratejik bölgeler, askerlerin toplandığı bölgeler, silah depoları dakik bir şekilde tespit ediliyor ve planlı bir şekilde hedef alınıyor. Hüdhüd İHA’sı bize gerekli bilgileri getirmekte. Allah’a hamdolsun ki, Hüdhüdümüz bize detaylı bilgilerle gelmekte. Allah’ın izniyle önümüzdeki günlerde o bölgeler vurulacaktır.

◾Lübnan direnişi İsrail gözetleme merkezlerini vurdu; İsrail’in gözlerini, kulaklarını vuruyor. Daha önce Meron askeri üssünü vurmak büyük bir meseleydi. Şimdi bizim için sıradan bir mesele haline geldi. Elimizin uzandığı her bölgeyi vurmaya devam edeceğiz.

◾Hüdhüd İHA’sı saatlerce görüntü kaydetti. Biz medyaya sadece küçük bir parçasını verdik.

◾Bizim teknolojik gücümüz Hayfa’yı saatlerce görüntü altına almaya, Hayfa’nın ötesini de kayıt altına alma teknolojik gücüne sahibiz.

◾Şu ana kadar silahlarımızın küçük bir parçasıyla savaştık. Şimdi ise bize yeni silahlar geldi. Bu silahların ne olduğunu söylemiyorum. Bunlar sahada görülecek. Belirli bir program dahilinde savaşıyoruz. Çok sayıda füzemiz, çok sayıda İHA’mız var. Satın almak isteyen satın alabilir.

◾Lübnan’da ihtiyaç duyduğumuz bütün silahlar Lübnan’a geldi. Ayrıca biz Lübnan’da ihtiyaç duyduğumuz füzeleri üretiyoruz. ◾Büyük bir beşeri gücümüz var. Şu ana kadar olmadığı kadar büyük bir savaşçı gücümüz var. Yemen ve benzeri yerlerden bize ulaşıp 10 binlerce savaşçı göndermeye hazır olduklarını söylediler. Biz hayır dedik, teşekkür ederiz dedik.

◾Hizbullah’ın savaşmaya hazır savaşçı sayısı 100 bini aştı!

◾Düşmanın 8 aydır yaptığı tüm tehditler, bizi korkutmuyor. Biz direniş olarak en kötü ihtimalleri de göz önünde bulunduruyoruz. Düşman şunu bilmeli ki, biz kendimizi en kötü günlere hazırladık.

◾Düşman bilmekte ki, Siyonist cephede bizim füzelerimizin ulaşamayacağı hiç bir nokta yoktur. Bizim hedef bankalarımız var. Bu hedeflerin vurulması düşman rejimin temellerini yıkacaktır. Düşman kendi rejimini korumaktan acizdir. Bunun delili Vadü’s Sadık operasyonudur.

◾Düşman bizi havadan, karadan ve denizden beklemelidir! Düşman, Kıbrıs’ta tatbikatlar yapıyor. Lübnan’a yönelik savaşta Kıbrıs’taki üslerin kullanılacağı belirtiliyor. Kıbrıs’ı uyarıyoruz. Eğer üslerini kullandırırsa Kıbrıs, savaşın bir parçası olacaktır ve onlara işgalci İsrail’e uyguladığımızı uygularız. *Biz Gazze’ye yönelik desteğimizi sürdüreceğiz. Hiç bir şey bizi bu görevimizi yerine getirmekten korkutamaz, bizi durduramaz.

◾Bizi durdurmanın tek bir yolu vardır: Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulmasıdır. Gazze’ye yönelik saldırılar durdurulursa, Yemen, Lübnan, Irak saldırılarını durduracaktır.