09.20.2024

Meteoroloji’den 16 il için ‘sarı’ alarm! Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nü 10 Temmuz Çarşamba günü hava durumu raporunda iki alarma birden yer verdi. Son tahminlere göre; Türkiye’nin kıyı kesimleri hariç tamamında gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor.Yağışlar; Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda çok kuvvetli olacak Marmara ve Kıyı Ege’de ise kuvvetli poyraz etkili olacak. İşte illere göre 5 günlük hava durumu tahmini…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Muş, Van ve Batman çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.