09.20.2024

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze’de savaşı bitirmenin tam zamanı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hamas ve İsrail’e ateşkes anlaşmasına varacak siyasi cesareti ve siyasi iradeyi gösterme çağrısında bulunarak, “Gazze’deki korkunç savaşı sona erdirmenin tam zamanı” dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD’nin New York şehrinde düzenlenen BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Bağış Konferansı’nın ardından sosyal paylaşım platformu Х’te yaptığı paylaşımda şu ifadeye yer verdi.

Şimdi Gazze Şeridi’ndeki korkunç savaşa son vermek için tam zamanı… Tarafların artık anlaşmaya varacak siyasi cesareti ve siyasi iradeyi göstermelerinin zamanı gelmiştir.

Guterres, bu sürecin “derhal ateşkes” ve “tüm rehinelerin koşulsuz olarak serbest bırakılması” ile başlaması gerektiğini kaydetti.
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor
Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, İsrail’e ait savaş uçakları, bu gece Deyr el-Belah kentinde bir evi bombaladı.

Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti ve yaralananlar oldu.
İsrail ordusu ayrıca güneydeki Han Yunus kentinin doğusunda Abesan el-Kebira beldesinde bir evi bombaladı. İsrail güçleri, Gazze’nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı’nın kuzey mahallelerine de topçu saldırıları düzenledi.
Bu saldırılarda ne kadar can kaybı olduğuna dair henüz bilgi paylaşılmadı.