09.19.2024

Siyonist İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü

Siyonist İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda bir Filistinli gazeteci daha şehit oldu.

Siyonist İsrail’in 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırılar, Gazze Şeridi’nde büyük bir yıkım ve insanlık dramına yol açmaya devam ediyor. Gazze’deki hükümetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu tarihten bu yana bölgede öldürülen gazetecilerin sayısı 159’a ulaştı. İsrail ordusunun saldırıları sırasında, Filistin El’an Haber Ajansı’nda çalışan gazeteci Muhammed Manhal Ebu Armane’nin de yaşamını yitirdiği bildirildi.

Medya ofisi, İsrail’in Gazze’de gazetecileri “Filistin’in sesini susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğü” iddiasını yineledi.

İŞGALCİ İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ KATLİAMI: SON DURUM

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 281 gündür devam eden saldırılarına ilişkin bilgiler verildi. Son 48 saat içinde gerçekleştirilen 7 ayrı saldırıda 98 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve 186 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bu son saldırılarla birlikte, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde ölenlerin sayısı 38 bin 443’e, yaralananların sayısı ise 88 bin 481’e yükseldi. Açıklamada, hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu, ancak İsrail’in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin bu cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.