09.20.2024

Alparslan Hoca’dan Şehit Haniye Açıklaması!

Alparslan Hoca, kendisine yöneltilen “İran’da devrim muhafızlarına ait bir yerleşkede yapılan saldırı sonucu İsmail Haniye’nin şehit edilmesi hakkında ne söylersiniz?” sorusunu cevaplandırdı.

Alparslan Kuytul Hoca, her Cuma günü yapmış olduğu tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. 31 Temmuz günü HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin şehadetiyle ilgili kendisine yöneltilen soruyu cevaplandıran Alparslan Hoca, önemli açıklamalarda bulundu.

Alparslan Hoca: Eğer Bu Ümmete Bir Toplum Baş Olacaksa Onlar Buna Layıktırlar!

Alparslan Hoca, ailelerinden 12 kişiyi şehit veren Haniye ailesinden örnek vererek Filistin halkının onurlu duruşundan bahsetti. Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hepsi şehit olmaya hazırlar. Onlar açısından durum budur. Gayet güzel bir yerdeler. Eğer bu ümmete bir toplum baş olacaksa onlar buna layıktırlar. Eli öpülecek insanlara dönüşmüşler. Onlar öyleyken İslam aleminin diğer tarafına bakıyoruz, iğrenç mi iğrenç bir durum var. Filistinli mücahitler sadece kendi vatanlarını korumuyorlar, Müslümanların şerefini namusunu koruyorlar. Mescidi Aksa hepimizin onurdur, şerefidir, namusudur. Bizim namımıza şehit oldular. Bizim namımıza, orayı koruyabilmek için 75 yıldır zulme uğruyorlar. Orayı bırakıp gitseler rahat yaşayabilirler, gitmiyorlar. “Mescidi Aksa’yı kâfirlere teslim etmeyeceğiz.” diyorlar. Çocuklarına varana kadar. Ne kadar yükselmişler. Onları desteklemeyenler de ne kadar alçalmışlar.”

İslam Alemi de Bu Suikaste Ortaktır!

“Elbette ki o cinayete Amerika ortaktır, Avrupa ortaktır ama İslam alemi de ortaktır. Hem yalnız Ürdün, Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri değil, “İsrail’e bir saldırı olursa hava sahamızı İsrail ve Amerikan uçaklarına açacağız.” diyen bu alçak devletler değil “Bizim hava sahamızı kullanarak istediğiniz ülkeyi Lübnan’ı ya da İran’ı vurabilirsiniz.” diyen şerefsizler değil. Onların zaten ne mal olduğu ortadadır.”

furkannews ismail haniye mezarı

Alparslan Hoca: Filistin Meselesinde Türkiye Nerede?

Alparslan Hoca, yaptığı açıklamada Türkiye’nin Gazze tutumunu eleştirdi: “Türkiye’ye bakalım; Türkiye yapması gerekeni yaptı mı? Ne onların büyükelçisini kovdu ne “İsrail’i artık tanımıyoruz.” dedi ne onlarla ticareti kesti ne siyasi ne ekonomik ne askeri anlaşmaları iptal etti. Hiçbir şey yapmadı. Yalnız laf salatası. Kınıyoruz ha kınıyoruz. Başka bir şey yok.”

”İslam Aleminin Korkaklığı Korkakları Hadsizleştirdi”

Alparslan Hoca, son birkaç ayda İran Cumhurbaşkanını, Hamas liderlerinden İsmail Heniye’ye ve Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür’e düzenlenen suikastları ifade ederek İslam ülke liderlerinin korkak ve ihanetlerine değindi. Amerikan’ın Siyonist İsrail’e destek verdiği gibi Müslümanların da aleni destek vermesi gerektiğini söyleyen Alparslan Hoca:

Amerika nasıl aleni destek veriyorsa Müslümanlar da aleni destek vermeliler. Hâlâ aleni destek vermeyi düşünmüyorlar. Hâlâ kem küm edip duruyorlar. Edebiyat parçalamaya devam ediyorlar. Konuştuklarının hiçbir manası yok. “Bu korkakça alçakça saldırıyı kınıyoruz.” Kınadın da ne oldu? Bırak da biz kınayalım ya. Sen devletsin, sen bir şeyler yap. Senin gücün var, gücün. Bir şeyler yapmalısın.

Sen gemileri bile durdurmuyorsun. Kınasan ne kınamasan ne? Ve şimdi İsrail daha da yüz bulmuş diyor ki “Türkiye NATO’dan çıkarılsın.” Türkiye sessiz kalıyor, İsrail’e sessiz kaldıkça İsrail daha azgın çıkıyor, daha üste çıkıyor ve o Türkiye’ye fırça atıyor. “Artık Türkiye ile ilişkilerimizi bitirelim. NATO’dan çıkarılsın. Bilmem şöyle olsun böyle olsun.” Hem suçlu hem güçlü, bir de hâlâ konuşuyor. Böyle konuşabilmesinin sebebi İslam aleminin net ve sert bir duruş göstermemesidir. İsrail’in anlayacağı tek bir şey var, karşısında güç görmeli. Bunu başka çaresi yok.

Türkiye, Suriye, İran, Yemen, belki Katar, Lübnan. Hiç olmazsa bunlar bir araya gelip askeri olarak da artık bir şeyler yapmaları zorunludur. Yani bırakın artık İsrail’i tanımayı tanımamayı, artık askeri olarak müdahale etmek zorundadırlar. Böyle yalan dolanla kimseyi kandıramazlar.” dedi.

Ne Olmuştu?

İran’ın İslam Devrim Muhafızları Ordusu, Çarşamba günü yaptığı açıklamada Hamas’ın en üst düzey liderlerinden İsmail Haniye’nin Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın göreve başlama törenine katılmak için bulunduğu başkent Tahran’da öldürüldüğünü belirtti.

31 Temmuz gece saat 02:00 gerçekleşen olayın ardından Hamas yaptığı açıklamada, Haniye’nin İsrail’in “Tahran’da düzenlediği bir saldırıda” öldürüldüğü doğrulandı.

Haniye’nin bir korumasının da saldırıda öldürüldüğü bildirildi.