09.20.2024

Gazze’de öldürülen gazeteci sayısı 166’ya yükseldi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırılarda, gazeteci Muhammed Ebu Saade hayatını kaybetti. 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail saldırılarında öldürülen gazeteci sayısı 166’ya ulaştı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda bir Filistinli gazeteci daha hayatını kaybetti. 7 Ekim 2023’ten bu yana süregelen saldırılarda, gazeteci Muhammed Ebu Saade’nin öldüğü bildirildi.

ÖLDÜRÜLEN GAZETECİ SAYISI 166’YA YÜKSELDİ

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023’ten itibaren hayatını kaybeden gazetecilerin sayısının 166’ya yükseldiği belirtildi. Ebu Saade, çeşitli medya kuruluşlarında muhabir ve foto muhabir olarak görev yapıyordu.

Hükümet ofisi, İsrail’in Filistinli gazetecileri hedef almasını ve öldürülmesini kınadı. Uluslararası toplumdan, İsrail’in uluslararası mahkemelerde yargılanması ve soykırım suçlarını, katliamları ile gazetecilere yönelik suikastları durdurması için baskı yapılması çağrısında bulunuldu.

Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Şati Mülteci Kampı’na düzenlediği 31 Temmuz saldırısında Al Jazeera muhabiri İsmail el-Gul ve kameraman Rami er-Rifi’nin hayatını kaybettiği bildirildi.