09.20.2024

HAMAS: Netanyahu her türlü müzakereyi sabote etmeye çalışıyor

HAMAS yetkilisi: Netanyahu ve ekibi her türlü müzakereyi sabote etmeye çalışıyor

Hamas’ın Lübnan Siyasi Büro Sözcüsü Shanaa, Gazze’de ateşkes konusunda yapılan müzakere süreci ile ilgili değerlendirmesinde işgalci İsrail Başbakanı soykırımcı Netanyahu ve ekibinin her türlü müzakereyi sabote etmeye çalıştığını vurguladı. Hamas’ın Lübnan Siyasi Büro Sözcüsü Ayman Shanaa, bir haber kanalına verdiği röportajında Gazze’de ateşkes konusunda yapılan yeni müzakereler ile ilgili değerlendirmede bulundu. Shanaa, “Hareketimiz önümüzdeki perşembe günü müzakerelere katılıp katılmayacağı konusunda henüz karar vermiş değil. Biz hala ABD Başkanı Joe Biden’ın temmuzda mutabakata varılan girişimine bağlı kalmaya devam ediyoruz, özellikle de Mısır ve Katar tarafından da onaylanması nedeniyle onu en uygun girişim olarak görüyoruz, bu anlaşmayı reddeden tek kişi ise Netanyahu’ydu” diye konuştu.

Hamas Siyasi Büro yetkilisi, “İşgalci İsrail başbakanı ve faşist ekibi her türlü müzakereyi sabote etmeye çalışıyor çünkü Netanyahu rehine takası ve geçici ateşkes istiyor, böylece Gazze’de istediği zaman askeri operasyonlara devam edebilecek. Ancak biz bunu kesinlikle reddediyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

Hareketimiz daha önceki müzakerelerde büyük bir esneklik gösterdi ve katil İsrail ordusunun Filistinlilere yönelik devam ettirdiği katliamı, ayrıca en son İsmail Heniyye’nin Tahran’da öldürülmesi gibi liderlerimize yönelik suikast eylemleri göz önüne alındığında, bundan daha fazlasını teklif etmeyecektir.