09.20.2024

Kassam Tugayları’ndan Alim ve Aydınlara Mesaj!

Kassam Tugayları İslam dünyasının alimlerine ve düşünürlerine yönelik bir açık mektup yayınladı

Mektupta çok önemli konulara temas ediliyor. Mektıptaki dört vurgu çok kritik: “güçlü bir birliktelik””düşmanın hilelerine karşı dikkat” “kendi pozisyonunu iktidardaki otoriteye bağlamamak” “direniş söylemini yaygınlaştırmak”

“Bu günlerde, rejimlerden, yöneticilerden veya Müslümanların genelinden değil, alimlerden ve davetçilerden hayal kırıklığı yaşıyoruz. Baskıcı/zalim rejimlerden korkmak kayıtsızlık ve eylemsizlik halini haklı çıkarmaz. Dini kardeşlerine destek için öldürülmemiz, ezilmemiz, yakılmamız, hapsedilmemiz mi gerekiyor?

Alimlerin, düşünürlerin günlerce hapiste kalması çok mu?

Bu günlerde hakikate dair tek bir kelime sarf etmeyen âlimler ve düşünürler, neye göre ilim sahibi olduklarını iddia ediyorlar?

Gazze’nin yok edildiğinin ve İslam’ın Gazze’den silindiğinin söylenmesini mi bekliyorsunuz?

Eğer savaş uzun bir süre devam ederse, bu, dinin yok olması ve değerli Müslüman topraklarından dinin kaybolması anlamına gelecektir. Cahiliyeye karşı çıkanların ön saflarında olmanız gerekiyor. Gerekli olan, kendi pozisyonunu iktidardaki otoriteye bağlayan politikacılar olmayı kabul etmemenizdir. Mücahitlerin saflarına katılmayı seçen ve liderlik ve ilerleme fıkhında uzmanlaşan eski alimler var. Sizlerden çabalarınızın, yüksek misyonunuzun, etkin hareket kabiliyetinizin ve yetkinlikler ordusunu çekmede öncü rolünüzün olduğu güçlü bir birliktelik bekliyoruz. Sizlerden farklı alanlarda uzmanlaşmış ekipler ve çeşitli cepheler oluşturmanızı bekliyoruz. Tıpkı Batı ve Amerikan üniversitelerinde olduğu gibi, üniversiteleri Filistin yanlısı protestocularla harekete geçirmek için ekipler kurmanızı bekliyoruz. Dayanışma kampanyalarına öncülük etmenizi ve Siyonist oluşum ve ABD elçilikleri önünde milyonluk yürüyüşler başlatmanızı bekliyoruz.

Boykot kampanyalarına öncülük eden ekonomistlerden oluşan ekipler kurmanızı ve düşmanın hilelerine karşı dikkatli olmanızı bekliyoruz.

Direniş söylemini yaymak ve işgalin yanlış söylemini kırmak için iletişim ve etki alanlarını tarayan ekipler oluşturmanızı bekliyoruz.”