09.20.2024

Ankara’da başlayan orman yangını Bolu’ya sıçradı

İzmir, Ankara ve Afyonkarahisar’da çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Ankara’daki yangın Bolu’ya sıçrarken, Milli Savunma Bakanlığı, söndürme çalışmalarına destek olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 7 helikopteri görevlendirdi.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde başlayan yangın, Bolu’nun Gerede ilçesine sıçrayarak bir köyün tahliye edilmesine neden oldu. Ayrıca İzmir’in Menderes ve Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçelerinde çıkan alevlerle mücadele devam ediliyor. Yangınlara yönelik ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

ANKARA’DA BAŞLAYAN YANGIN BOLU’YA SIÇRADI

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan yangın Bolu’nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçradı. Aktarılan bilgiye göre, öğle saatlerinde Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’nde henüz bilinmeyen nedenle otluk alanda yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve 2 helikopter sevk edildi. Ankara-Bolu sınırında başlayan yangın daha sonra Bolu’nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana da sıçradı. Alevlerin etkilediği Demirler Köyü tedbir amacıyla boşaltıldı.