09.20.2024

İşgalci İsrail’e ait Elbit Sistem silah şirketi protestolara dayanamadı

Protestolar sonuç verdi

İşgalci İsrail’in silah şirketi faaliyetlerini durdurdu. Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki soykırım saldırıları nedeniyle düzenlenen haftalık protestolar sürerken, işgalci İsrailli silah şirketi Elbit Systems’in iştiraki olan KMC Systems’ın ABD’nin Massachusetts eyaletinde yer alan Cambridge’deki operasyonlarını durdurduğu ortaya çıktı.

Cambridge Day’de yer alan haberde, KMC Systems’in Cambridge ofisinin neredeyse boş olduğu ve çalışanların çoğunun uzaktan çalıştığı bildirildi. Central Square yakınlarındaki 130 Bishop Allen Drive adresinde bulunan KMC ofisi, aylardır Filistin yanlısı aktivistlerin gösterilerinin hedefinde.

Polis, personelin uzaktan çalışmasına rağmen, protestoların her çarşamba devam ettiğini belirtti. Göstericiler, Elbit Systems Cambridge’den ayrılana kadar protestolara devam edeceklerini açıklarken, diğer emlak şirketlerine Elbit’in zor bir kiracı olduğunu bildireceklerini kaydetti. Elbit’in taşınması halinde, bu tarz protestoların başka bölgelerde de devam edeceği ifade edildi.

Bina sakinleri, KMC’nin Cambridge ofisini artık kullanmadığını ve şirketin başka bir yer aradığını protestoculara iletti. KMC’nin kira kontratının 2025’te sona ereceği, ancak şirketin bölgede yeni iş ilanı bulunmadığı ifade edildi. Cambridge ofisinin New Hampshire’daki Merrimack’a taşınabileceği öne sürüldü. Protestolar sırasında 30 Ekim’de çıkan olaylarda tutuklanan göstericilerden yedisi, savcılık ile anlaşmaya vardı. Ancak iki gösterici, ‘vandalizm’ suçlamalarıyla hâlâ yargılanıyor. Bu süreçte, protestoların devam edip etmeyeceği ve KMC’nin Cambridge’deki geleceği belirsizliğini koruyor.

Filistin yanlısı aktivistlerin baskıları üzerine Fransız çok uluslu sigorta şirketi AXA, işgalci İsrailli silah firması Elbit Systems ve tüm büyük işgalci İsrail bankalarından hisselerini geri çekiyor.

Filistin Eylemi, Elbit Systems’a Bristol’daki Ar-Ge sahasına yönelik operasyonda 1 milyon sterline mal oldu.