09.20.2024

Narin Güran Cinayetindeki İtirafçı Hakkında Yeni Gelişme!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran’ın cesedini Eğertutmaz Deresi’ne gizleyen Nevzat B.’nin, cesedi yok etmek için mahalle muhtarı Salim Güran’dan 200 bin lira teklif aldığı belirlendi. Nevzat: ‘Bunu yok edeceksin, sana 200 bin lira vereceğiz’ dediler. ​​​​​​​İtirafçı mahkemeye sevk edildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran’ın cesedini Eğertutmaz Deresi’ne gizleyen Nevzat B.’nin, cesedi yok etmek için mahalle muhtarı Salim Güran’dan 200 bin lira teklif aldığı ortaya çıktı.

Narin Güran’ın cesedini dereye gizleyen Nevzat B.’ye ait kırmızı otomobilin, cesedin bulunduğu noktaya yakın bir bölgede yaklaşık 50 dakika park ettiği belirlendi. Narin’in cansız bedeni, 19 gün süren aramaların ardından Eğertutmaz Deresi’nde çuval içerisinde ve üzeri taşla örtülü olarak bulunmuştu. Jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmada, kırmızı otomobilin o gün saat 15.40’ta dereye yakın bölgeye gelip park ettiği ve yaklaşık 50 dakika boyunca orada kaldığı saptandı. Araç, sıva ustası Nevzat B.’ye ait çıktı ve bu durum üzerine Nevzat B. gözaltına alındı.

KIRMIZI ARAÇ

Kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan, en son aynı gün 15.15’te okulun güvenlik kamerasına yansıyan Narin Güran, aramaların 19’uncu gününde Eğertutmaz Deresi’nde, çuval içerisinde ve üzeri taşla örtülü şekilde ölü bulundu. Narin’in cansız bedeninin bulunmasından sonra jandarma ekipleri, olay yerinde çalışma başlattı.

66e06bbe895b4ee3914e3cda.webp

‘BUNU YOK EDECEKSİN, SANA 200 BİN LİRA VERECEĞİZ’ DEDİLER

Nevzat B., ifadesinde, Salim Güran’ın cesedi yok etmek için kendisine 200 bin lira teklif ettiğini belirtti. Güran’ın, “Bunu yok edeceksin, sana 200 bin lira vereceğiz” dediğini ve bu teklifle cesedi taşıması için kendisini ikna etmeye çalıştığını söyledi. Nevzat B., cesedi çuvala koyup Eğertutmaz Deresi’ne götürdüğünü ve üzerine taş koyarak gizlediğini ifade etti.

İTİRAFÇI MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Narin’in cansız bedenini çuvala koyup, dereye bıraktığını itiraf eden şüpheli Nevzat B. tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nevzat B.’nin itirafı sonrası, Eğertutmaz Deresi’nde jandarma eşliğinde keşif yapıldı. Nevzat B., dere kenarına götürülüp ifadesine başvuruldu. İtirafçı önce adliyeye ardından mahkemeye sevk edildi. Salim Güran hakkındaki iddiaları cezaevinde reddetti.

CESEDİ ALDIĞI YER İLE SAKLADIĞI DERE ARASINDA 3 DAKİKA

Nevzat B.’nin ifadesinde belirttiği mezarlıktan mahalleye çıkan parke taşlı yol, kamera ile görüntülendi. Narin’in cesedinin alındığı yer ile bulunduğu dere arasındaki mesafe, araçla normal hızda 3 dakika sürüyor.

66e06b75895b4ee3914e3cd1.webp

ABLASININ ÖLÜMÜNE İLİŞKİN DE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Narin Güran’ın 2009’da Diyarbakır Çocuk Hastalıları Hastanesi’nde solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden yatalak ablası Tülin Güran’ın ölümüne ilişkin de soruşturma başlatıldı. Savcılık, Diyarbakır Çocuk Hastanesi’ne bir yazı yazarak, Tülin Güran’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili tüm bilgi, belge ve dosyaları talep etti.