09.20.2024

İşgalci İsrail’i Boykot Eden Elazığlı Furkan Hareketi Mensubuna Yapılan Hukuksuz Muamele Devam Ediyor!

İşgalci İsrail’i boykot ettiği gerekçesiyle daha önce hakkında soruşturma başlatılan Furkan Hareketi mensubuna yönelik hukuksuz muamele aylardır devam ediyor.

Elazığ’da, işgalci İsrail’i boykot ettikleri gerekçesiyle 27 Ekim 2023 günü gözaltına alınan ve hakkında soruşturma başlatılan Furkan Hareketi mensubu Fatih Çağraş, devlet eliyle sürdürülen hukuksuz muameleyi sosyal medya hesabından paylaştı.

Çağraş, otobüs duraklarına boykot etiketi yapıştıran üniversiteli 4 kadının gözaltına alındığı anları sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alınmış ve hakkında savcılık tarafından “Özel hayatın gizliliğini ihlal” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Bu kapsamda telefonuna el konulan Çağraş, olayın üzerinden 11 ay geçmesine rağmen konuya dair herhangi bir karar verilmeyerek şahsi mülkünün iade edilmediğini ve sürecin kasıtlı olarak uzatıldığını belirtti.

Yaptığı paylaşımların emsal birçok karara göre “ihbar niteliğinde olup” suç teşkil etmediğini hatırlatan Çağraş, hakkında KYOK (Kovuşturmaya yer olmadığı kararı) verilmesi gerekirken hukuksuz muamelenin devam ettiğini söyledi.

Elazığ Şahinkaya Ortaokulunda Beden Eğitimi Öğretmeni olan Çağraş, hukuksuz süreç içerisinde Elazığ Emniyeti’nin talimatıyla Elazığ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hakkında “Uyarma cezası talebiyle” sonuçlanan bir soruşturma açıldığını da ifade etti.

Yanı sıra kendisine ve gözaltına alınan 4 genç kadına idari para cezası kesildiğini, evine gönderilen evrakla öğrendiği belirten Çağraş, “Suç aletleri” diyerek yapıştırılan mini etiketlerin fotoğrafını paylaştı.

‘Savunma Yapmama Gerek Yok!’

“Filistin için başımıza gelecek olan en küçük şey bile bizim için şereftir. Savunma yapmama gerek yoktur.

İsrail’i destekleyen büyük emperyalist firmaların boykot edilmesinden kim, neden rahatsızdır? Elazığ emniyetinde bu talimatı verenler kimlerdir?” diyen Çağraş, yaşadıklarını şu cümlelerle aktardı:

https://x.com/fcagras/status/1834354530835644533

https://x.com/fcagras/status/1834359347385717224