09.19.2024

Mafyanın çakarlı turu: Araba MHP milletvekilinin çıktı

MHP’ye yakınlığıyla bilinen mafya Kürşat Yılmaz’ın Konya’ya ziyaretinde MHP milletvekiline ait çakarlı arabayı kullandığı ortaya çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talebiyle birçok kişi tahliye edildi. Alaattin Çakıcı’nın cezaevinden çıkabilmesi için infaz düzenlemesi yapılırken, yine yeraltı dünyasının MHP’ye yakın isimlerinden olan Kürşat Yılmaz’ın tahliyesi için yeniden yargılama kararları verildi.

Bahçeli, Kürşat Yılmaz’ın tahliyesi öncesi “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı” demişti.

Kürşat Yılmaz tahliye olduktan sonra sosyal medya hesabından market sahipleri de dahil birçok kişiyi tehdit etmişti.

T24 yazarı Tolga Şardan, bugünkü yazısında Kürşat Yılmaz’ın Konya’ya ziyaretinde MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal’a ait çakarlı arabayı kullandığını yazdı.

Cinayetler, yağmalama suçlamaları…

Kürşat Yılmaz’ın geçmişiyle ilgili bilgi veren Şardan, şunları kaydetti:

“Ülkücü camia içinde yetişen Yılmaz’ın suç dosyası geçmişinde Banker Kastelli adıyla bilinen Cevher Özden’in vurulması, Endüstri Holding’in yağmalanması, Eski Kuşadası Belediye Başkanı Lütfü Suyolcu’nun öldürülmesi gibi olaylar mevcut.

Daha önce üç Bulgaristan’da yakalanıp Türkiye’ye getirilip yargılanan Yılmaz, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlardan 66 yıl hapis cezası aldı.

Yılmaz, avukatlarının yaptığı yeniden yargılama talebi sonrasında 2021’de cezaevinden tahliye oldu.”

Araba MHP Milletvekili Konal’ın

Tolga Şardan, Kürşat Yılmaz’ın Konya ziyaretini şöyle anlattı:


“Yılmaz’ın Konya ziyareti sırasında ‘çakarlı makam’ aracı kullanması sosyal medyaya düştü ancak pek dikkate alınmadı.


Yılmaz’ı kente getiren aracın MHP milletvekiline ait olduğu ortaya çıktı. Görüntülerde Yılmaz’ın makam koltuğundan indiği 34 XXX 01 plakalı aracın, Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal adına ruhsat kaydının bulunduğu anlaşıldı.

‘Araba otomatik şekilde koruma kalkanına sahip’

Yılmaz’a tahsis edilen ve içinde Milletvekili Konal’ın olmadığı görüntülere yansıyan makam aracına, yürürlükteki Koruma Hizmetleri Yönetmeliği hükümlerine göre herhangi bir ceza uygulanması mümkün değil.

İçinde hakkında koruma kararı bulunan milletvekili olsun olmasın, araçları da milletvekilinden doğan hakla otomatik şekilde koruma kalkanına sahip.

Kolluk görevlilerince; durdurulması, aranması ve ceza uygulanması olanağı yok. Yılmaz, kimsenin kendisine karışmadığı ortamda rahatça dolaşma imkanına sahip.”