09.22.2024

Arif Güran: Beni öldürseydiler, gelip öcünü benden alsaydılar

İş insanı Ferit Kaya, Narin Güran’ın babası Arif Güran’ı ziyaret etti. Güran, “Hepsi akraba bile olsa bu işten vazgeçmem. Bunu herkes biliyor. Beni öldürseydiler. Gelip öcünü benden alsaydılar” dedi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün süren arama çalışmalarının ardından cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın mezarına ziyaretler devam ediyor. Narin Güran’ın kaybolmasının ardından, yerini bildirene 2 milyon lira ödül vereceğini açıklayan Erzurumlu iş insanı Ferit Kaya, bugün Diyarbakır’a giderek Narin’in mezarında dua etti.

DHA’nın haberine göre, Ferit Kaya, ziyaretinin ardından Narin Güran’ın babası Arif Güran ile görüştü. Görüşme sırasında cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, Güran, “Akraba olmuş, dayı yeğen olmuş… Akraba olduğu zaman diyor ‘Dayımdır, yeğenimizdir’. Hepsi akraba bile olsa ben vazgeçmem. Bunu herkes biliyor. Kimin bu işte parmağı varsa, devlet delillerle çıkardıktan sonra… Ciğersiz oldukları için gelip beni öldürseydiler. Gelip öcünü benden alsaydılar” şeklinde konuştu.

Ferit Kaya ise Narin’in bulunduğu yerin mezar değil, okul olduğunu belirterek, “Ağabey, o çocuğun yeri mezar değil, o çocuğun yeri şu anda okul. Böyle bir şey yok. 8 yaşındaki bir çocuk” ifadelerini kullandı.

Narin’in amcası Erhan Güran da, “20 nüfuslu bir yer, 90-100 nüfusluk değil. Onların da hepsi akraba. Kendi aralarında toplantı yapıyorlar. O namussuzluk yaptı, çocuğu öldürdü. Bu süreçte bütün çocuklarımızı okuldan etti. Kimse okula gitmiyor. İşte biz böyle bir toplumuz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.