09.20.2024

İşgalci İsrail, Lübnan’ı fosfor bombalarıyla vurdu

7 Ekim’den beri soykırım yapmaya devam eden ve savaşı tüm Orta Doğu’ya yaymaya çalışan İşgalci İsrail, Lübnan’ın güneyindeki iki beldeyi yasaklı silahlar arasında yer alan fosfor bombalarıyla vurdu.

Soykırımcı İsrail savaş suçu işlemeye devam ediyor. Lübnan’a düzenlediği saldırı sonrasında Hizbullah ile arasında tansiyonun yükselten soykırımcı İsrail Lübnan’da Ayta eş-Şaab ve Ramiye beldelerinin çevrelerini kullanılması yasak olan “fosfor bombalarıyla” vurdu.
Hizbullah’tan yapılan açıklamada, İşgalci İsrail’in kuzeyindeki askeri mevkilerin kamikaze İHA’larıyla, askerlerin konuşlandığı noktaların da “uygun silahlarla” hedef alındığı ifade edildi.

Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberinde ise İsrail savaş uçaklarının ülkenin güneyindeki çok sayıda beldeye hava saldırısı düzenlediği aktarıldı.

Haberde, “İsrail fosfor ve sis bombalarıyla Ayta eş-Şaab ve Ramiye beldelerinin çevrelerini hedef aldı.” denildi.

İşgalci İsrail İHA’larının Bekaa ve Raşya beldelerinde alçak uçuş gerçekleştirdiği belirtilirken, Adise beldesi çevrelerine İHA saldırısı düzenlendiği kaydedildi.

LÜBNAN’DAN GÖNDERİLEN İHA’LAR SOYKIRIMCI İSRAİL’İN KUZEYİNDE YARALANMALARA SEBEP OLDU

Lübnan’dan gönderilen İHA’ların İsrail’in kuzeyindeki bir yerleşim birimine düşmesi sonucu birçok İsraillinin yaralandığı, Lübnan sınırı yakınındaki Beyt Hellel bölgesinde de yangın çıktığı belirtildi.

İşgal ordusundan yapılan açıklamada, detay verilmeden Moşaf Yaara yakınlarında bir İHA’nın tespit edildiği aktarıldı.

Haaretz gazetesinin haberinde ise İHA’nın düşmesi sonucu birçok kişinin yaralandığı kaydedildi.

İşgal ordusunun açıklamasında ayrıca Lübnan’dan gönderilen çok sayıda İHA’nın Beyt Hellel yakınlarında düştüğü ve yangına sebep olduğu bildirildi.

Yaralanmanın kaydedilmediği aktarılan açıklamada, itfaiye ekiplerinin çıkan yangını söndürmek için çalıştığı ifade edildi.