09.23.2024

Alparslan Hoca’dan Lübnan Açıklaması: Hizbullah’ın İçinde Hainler Var

İşgalci İsrail’in Lübnan’da iki gün üst üste gerçekleştirdiği siber saldırılar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı. Saldırıların ardından, bölgedeki siyasi gerginlik ve savaş suçu konuları gündeme gelmeye başladı.

Alparslan Hoca, yaptığı tefsir dersinin ardından, kendisine konu ile ilgili sorulan soru üzerine işgalci İsrail’in bu alçakça saldırılarını değerlendirdi. Alparslan Hoca, ” İsrail’in ne oldu zaten ortada. Onların alçaklığını konuşmaktansa Müslümanların pasifliğini, cesaretsizliğini, ihanetini konuşmak daha önemli. İsrail hep böyleydi, 75 yıldır böyle.” şeklinde konuştu. Yahudilerin tarih boyunca dünyanın başına bela olan bir toplum olduğuna değinen Alparslan Hoca, Tevrat’ta yer alan bazı ifadelerin bu tür saldırıları meşrulaştırdığını belirtti.

Korkaklar Konforunu Bozmak İstemiyorlar, Bahane Buluyorlar

Alparslan Hoca, Müslüman ülkelerin İsrail’in saldırılarına karşı sessiz kalmasını eleştirerek, “Korkaklar konforunu bozmak istemiyor. Saldırılara karşı yanıt vermemek cesaretsizliktir. Bu tür bir yaklaşım, düşmanın daha da saldırganlaşmasına yol açıyor” dedi. Ayrıca, Hizbullah içerisinde hainlerin bulunabileceğine dikkat çekti ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Saldırılara yanıt vermemek için öne sürülen bahanelerin sahte olduğunu savunan Alparslan Hoca, “Müslümanlar artık bu yalanlara sığınmamalı. İsrail her gün öldürmeye devam ediyor. Bu mantıkla hareket etmek, yalnızca zayıflığı gösterir” ifadelerini kullandı.

Filistinli Mücahitlere Destek Çağrısı

Alparslan Hoca, Filistinli mücahitlerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek, “Eğer Müslümanlar, Filistinlilere yardım etmezse, düşman eninde sonunda diğer bölgelere de saldıracaktır” uyarısında bulundu.

Sonuç olarak, “İran, İsmail Haniye şehit edildiğinde; gereken yapılacak bilmem ne bir sürü astı kesti, esti gürledi hiçbir şey yok. Türkiye’yi zaten konuşmaya değmez. Türkiye’nin zaten tavrı ortada. İran’da öyle. Mısır da konuşmaya değmez. Yemen de çok bir şey yapamıyor. Lübnan Hizbullah’ının da durumu ortada. Bu Müslümanlar böyle olduğu müddetçe toptan savaşı göze almadıkları müddetçe bu iş bitmez. Ancak her şeyi göze aldığınızı bilirse düşman durur. Sizin böyle korkaklığınızı gördüğü müddetçe ısırmaya devam eder. Affedersiniz köpek gibi. Arkanı dönersen ısırır, üzerine gidersen kaçar. Cesaretten başka çaremiz yoktur. Cesur olmaktan başka çaremiz yok. Artık bu rezil mantık, siyaset olarak görünmemeli, strateji olarak görünmemeli, bir rezalet olarak görülmelidir. diyerek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Tamamını izlemek için tıklayınız