09.24.2024

Lübnan da ölüm sayısı 274’e, yaralı sayısı ise 1024’e yükseldi!

İsrail, Lübnan’ın güneyinde ve doğusundaki birçok bölgeye çok sayıda hava saldırısı düzenliyor. Hizbullah roket atışlarıyla karşılık veriyor. İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı 274’e yükseldi.

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyi ve doğusuna yönelik hava saldırılarını bu sabahtan itibaren yoğunlaştırdı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’a bugünkü saldırılarında ölenlerin sayısının 274’e, yaralananların sayısının ise 1024’e yükseldiğini açıkladı. İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki sivillere, Hizbullah’a ait olduğunu iddia ettiği ev ve binaları boşaltma ve bunlardan uzak durma çağrısı yaptı. Hava saldırılarının yoğunlaşması nedeniyle Lübnan’ın güneyinde özellikle sınır bölgelerine yakın yerleşimlerdeki halk ülkenin kuzeyine doğru kaçmak zorunda kaldı. İsrail’in Lübnan’a şiddetli hava saldırılarına Hizbullah roket atışlarıyla karşılık verdi. İsrail Beka Vadisi’ne saldıracağını duyurdu ve bu bölgede yaşayanlara 2 saat içinde evlerini terk etmeleri çağrısı yaptı.

İSRAİL’İN YOĞUN SALDIRILARI SÜRÜYOR
İsrail ordusu, bu sabah saatlerinde Lübnan’a yeni bir hava saldırısı başlattığını duyurdu. Saldırılarda Lübnan’ın güneyi ve doğusundaki bazı bölgelerin hedef alındığı ve 300 noktanın vurulduğu aktarıldı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in doğusundaki Bealbek kentindeki Hermel bölgesine yönelik düzenlediği saldırıda bir kişinin öldüğü ve ikisi yoğun bakımda olmak üzere 6 kişinin yaralandığı belirtildi. Bakanlık İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentindeki Aytarun beldesine düzenlediği saldırılarda 11 kişinin yaralandığını, yaralılardan birinin yoğun bakımda olduğunu aktardı. Açıklamada, İsrail’in düzenlediği hava saldırılarında Lübnan’ın Cenub kentinin El-Malikiye beldesinde ve Sur kentindeki Cibal el-Batm köyünde 13, Nebatiye kentinin Bint Cubeyl beldesinde 3, Tuffahata kasabasında 1 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA’da yer alan habere göre, İsrail savaş uçakları, ülkenin güneyindeki En-Nebatiye kentine bağlı Ez-Zerrariye ve Ensar beldeleri arasındaki bölgelere ve vadilere 30 dakika içinde 80’den fazla hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda, Abba, Cebşit, Eş-Şarkiye, En-Nemriye, Kefer Tenbit, Nebatiye el- Fevka, Deyr ez-Zehrani, Rumin, Humin el-Fevka, Yahmur, Arnun ve Secd beldeleri çevresi, Kefer Rumman otoyolu, Et-Tuffah bölgesindeki tepeler ve Er-Reyhan dağı gibi birçok nokta hedef alındı. Aynı zamanda İsrail, ülkenin doğusundaki Bekaa, Şemstar, Budayi, En-Nebi Şit ve Bealbek gibi bir çok bölgeye de de hava saldırıları gerçekleştirdi. İsrail savaş uçakları, Lübnan’ın güneyindeki Ed-Delafe eteklerindeki Litani Nehri yatağı ve Sur’un doğusundaki bölgeleri de yoğun şekilde bombaladı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’a yönelik bugünkü saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 182’ye yükseldi. 727 kişinin yaralandığı açıklandı. Ölü ve yaralılar arasında kadın, çocuk ve sağlık çalışanları da bulunuyor.