09.25.2024

İsmailağa Cemaati, 18 yıl hapse mahkum edilen Yusuf Ziya Gümüşel hakkında açıklama yaptı

İsmailağa Cemaati, 6 yaşındaki kızını evlendirdiği iddia edilen Yusuf Ziya Gümüşel’le ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada yargılama sürecinde delillerin tam olarak toplanmadan Gümüşel’e mahkumiyet verildiği belirtildi.

İsmailağa Cemaati’nden yapılan açıklama şu şekilde oldu:

‘Yusuf Ziya Gümüşel Hoca Efendi ve ailesinin karara bağlandıktan sonra itirazlar üzerine yeniden görülen davası, daha önce verilmiş olan cezalarda çeşitli değişikliklerle beraber mahkûmiyetle neticelenmiştir.

Lakin yargılama sürecinde müştekinin kemik testine gönderilmemesi, suç duyurusuna etki ettiği belirtilen şüphelilerin ifadelerine başvurulmaması ve göz ardı edilen daha başka hususlardan anlaşıldığı üzere deliller tam olarak toplanmadan karar verilmiş olması, çeşitli soru işaretlerine sebebiyet vermiştir.

Ayrıca, davanın öteden beridir LGBT savunusu ve manevî değerlerimizi tahrip edici kabullerle aile yapımızı hedef alan belirli oluşumlar ve adliyedeki art niyetli çevrelerin ısrarlı müdahaleleriyle siyasî ve ideolojik baskı altında bırakılmış olması, kararın sorgulanmasına sebep olmuştur.

Emsal davalarda aile bireyleri ayrı tutulmuşken bu dava sürecinde ailenin özellikle medya linçiyle büyük bir zulüm ve baskıya maruz bırakıldığı gerçeği, Yusuf Ziya Gümüşel Hoca Efendi’nin sağlığındaki ciddi bozulmadan da anlaşılmaktadır.

Ortaya çıkardığı soru işaretleri sebebiyle kamuoyu vicdanını yaraladığı görülen davanın sebep olduğu haksız durumun hukuki itiraz mercileri ve Yargıtay sürecinde izale edileceği ümidini taşıyoruz. Göz ardı edilen söz konusu gerçekler ve toplanacak delillerin değerlendirilmesi neticesinde hakkaniyetli karar verilmesini bekliyoruz.’