09.25.2024

ABD’de Şirketler Türkiyeye Yatırım Sözü Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’li Yatırımcılarla Biraraya Geldi. Türkiye’ye Yeni Yatırım Sözlerinin Verildiği Kaydedildi.

Konferansa Büyük Firmaların Yöneticileri Katıldı

15. Türkiye Yatırım Konferansın’da açılış konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Amazon’dan GE Aerospace’e, Citi’den U.S. Exim’e, Walmart’tan JP Morgan’a, Goldman Sachs gibi birçok büyük firmanın yöneticilerinin içerisinde bulunduğu toplantıya katıldı. Düzenlenen toplantı sonucunda ABD’li yatırımcıların Türkiye’ye yatırım sözü verdikleri belirtildi.

Büyük Firmaların Yatırıma İstekli Olduğu İfade Ediliyor

DEİK Türkiye-TAİK’in düzenlediği toplantının önceki toplantılara kıyasla yüksek katılımlı olduğunu belirten Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin Orta Vadeli Programı’ı hassasiyetle uygulayarak elde edilen başarıların ABD’li yatırımcılar tarafından yakından takip edildiğini söyledi. Açıklamalarının devamın Bolat,  “Amerikalı büyük firmalar Türkiye’deki mevcut yatırımlarını genişletme isteklerini açıkça beyan ettiler ve Türkiye ile yatırım, ticaret, iş yapma konusunda çok istekli olduklarını ortaya koydular. Özellikle Uzak Doğu’dan yatırımların Türkiye’ye doğru yönelişinin onlar da farkında ve bu noktada Türkiye’yi önemli bir yatırım, tedarik ve lojistik üssü olarak değerlendirdiklerini ortaya koydular. Hem Türk tarafı hem Amerikan tarafı bu toplantıdan çok memnun kaldık, çok verimli geçti” dedi.