09.28.2024

Almanya Türkleri sınır dışı edecek iddiaları için ilk açıklama geldi!

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’da yasal ikamet hakkı bulunmayan Türklerin Türkiye’ye dönüşleri hakkında çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti.

Alman Bild gazetesinde yayınlanan bir haberde Almanya’nın, artan aşırı sağ baskısı nedeniyle sığınmacılara kapılarını tamamen kapattığı ve artık yeni sığınmacı kabul etmeyeceği ifade edildi.

HAFTALIK 500 SIĞINMACI TÜRKİYE GÖNDERİLECEK İDDİASI
Frankfurter Allgemeine Zeitung’un haberine göre, Türkiye ile Almanya arasında imzalanan anlaşmanın ilk aşamasında toplam 200 sığınmacı, çeşitli tarifeli uçuşlarla Türkiye’ye gönderilecek. Hükümet kaynaklarına göre, Ankara, haftada 500 sığınmacıyı geri alma teklifinde bulundu ve hazırlıklar çoktan başlamış durumda.

Bu anlaşmanın ise Berlin ve Ankara hükümetleri arasında aylardır süren müzakerelerin ardından ortaya çıktığı belirtilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Berlin’e yaptığı ziyaret sonrasında bu sınır dışı işlemlerinin müzakere edilmeye başlandığı vurgulandı. Buna karşılık, Almanya’nın, mevcut vize işlemlerini hızlandırma sözü verdiği öne sürüldü.