10.02.2024

İşgalci İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 62 Filistinli şehit oldu

İsrail tanklarının Gazze Şeridi’nin güneyinde ilerleyerek düzenlediği saldırılarda en az 40 kişi yaşamını yitirdi. Gazze Şeridi’ne gece boyunca düzenlenen saldırılarda en az 62 Filistinli şehit oldu

Lübnan’a havadan ve karadan saldırılar düzenleyen İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını da sürdürüyor. Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin çeşitli noktalarına gece saatlerinde düzenlediği bir dizi saldırıda en az 62 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, ordunun hedef aldığı noktaların ardında yerinden edilmiş ailelerin sığındığı bir okulun da bulunduğunu aktardı. İsrail tanklarının Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde ilerlediği bilgisi verildi. 

İSRAİL, OKUL VE YETİMHANEYE SALDIRI DÜZENLEDİ

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail tankları, doğudaki bazı bölgeler ile Han Yunus’un merkezinde bir dizi baskın düzenledikten sonra kısmen geri çekildi. ‘Filistin’in Sesi’ radyosu ile Hamas’a yakın medyanın paylaştığı bilgilere göre, İsrail ordusunun buradaki saldırılarında en az 40 Filistinli yaşamını yitirdi. Sağlık yetkilileri, İsrail güçlerinin Gazze kentine saldırılarında da en az 22 Filistinliyi öldürdüğünü bildirdi.  

Gazze şehrindeki saldırılardan birinin bir okulu hedef aldığı, burada en az 17 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir diğer nokta olan El Emel Yetimhanesi’ne düzenlenen saldırıda da beş kişi yaşamını yitirdi. 

İSRAİL ORDUSUNDAN İŞGAL ALTINDAKİ BATI ŞERİA’YA BASKINLAR

Öte yandan, İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da birçok beldeye düzenlediği baskınlarda Filistinlileri gözaltına aldı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde Nablus, Tulkerm ve Kalkilya, orta kesimlerinde El Bire ve güneyinde El Halil kentleri ile çok sayıda bölgeye baskın düzenledi.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, İsrail askerlerinin Nablus’un doğusundaki Asker ve Balata mülteci kamplarına baskın düzenlediğini ve üç Filistinliyi gözaltına aldığını belirtti. Filistinliler ile İsrail ordusu arasında silahlı çatışmalar yaşandığı ifade edilirken, görgü tanıkları El Bire kentinde İsrail askerlerinin bir binaya baskın düzenlediğini, evlerde arama yaptığını ve en az bir kişiyi gözaltına aldığını söyledi.

Tanıklar, dün akşam Tel Aviv’deki silahlı saldırının ardından İsrail askerlerinin El Halil ve çevre beldelerdeki tüm girişleri kapattığını aktardı. Görgü tanıkları ordunun ‘El Halil ve çevresine sıkı bir kuşatma uyguladığını, bölgeyi büyük bir hapishaneye dönüştürdüğünü’ ifade etti.