10.02.2024

Sinan Ateş’in ablası adliyede saldırıya uğradı

Sinan Ateş cinayeti davasında adliye bahçesinde kararı bekleyen aile saldırıya uğradı. Saldırgan gözaltına alındı.

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı ve Hacettepe Üniversitesi’nin öğretim üyesi Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çukurambar semtinde öldürülmüştü.12’si tutuklu toplam 22 sanığın yargılanmasına Ankara 32’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’nde devam ediliyor. Bugünkü duruşmaya 16:30’a kadar ara verildi.

Aranın ardından kararın açıklanması bekleniyor

Merhum Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e saldırdığı belirtilen saldırgan gözaltına alındı. Selma Ateş ayrıca “Başıma bir şey gelirse MHP’liler sorumlu. Helalleşmeyeceğiz. Hesaplaşacağız. Buradan çıktığımda yeniden saldırıya uğrayacağımı biliyorum” dedi.

Ayşe Ateş, Bahçeli’yi işaret etti: ‘Yarın ateşli silah kullanılmayacağı meçhul‘

Merhum Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş saldırıyla ilgili X’ten şu açıklamayı yaptı: “Devlet Bahçeli’nin tehditlerinin, hedef göstermelerinin neticesi Bugün fiziki müdahale oldu, yarın ateşli silah kullanılmayacağı meçhul…Gerçeği bile bile yalan konuşup iftira atacak kadar midesiz, bir kadına saldıracak kadar haysiyetsiz ve şerefsizler. Bugün fizikî müdahale gerçekleşti. Yarın ateşli silahla saldırı gerçekleşmeyeceğinin garantisi var mı? Onca polisin arasında, adliyenin bahçesinde bunu yapanlar yarın bir gün sokakta yalnız yürürken neler yapmaz. Sinan’ı aldılar, Musa Baba’mızı aldılar, şimdi sıra Saniye Anne’mizde mi, Sinan’ın kardeşlerinde mi? Soyumuzu mu kurutacaklar? Bu katillere, vandallara, vahşilere kim dur diyecek?”

Saldırı anı telefon ile kayda alındı..