10.04.2024

Alparslan Hoca ve Furkan Hareketi mensuplarına ‘İtikaf’ davasından beraat!

Alparslan Hoca ve Furkan Hareketi mensuplarının ‘İtikaf’ davasından beraat etti.

Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Hareketi mensuplarının, 2021 yılının Ramazan ayında itikaf ibadeti için kaldıkları 40 camiye eş zamanlı baskın yapılmış ve yaklaşık 400 kişi ağır müdahalelerle gözaltına alınmıştı.

Emniyet güçlerinin birçok şehirde gerçekleştirdiği skandal olayda; camilere postallarla girilmiş, ibadet halindeki cemaate biber gazlarına maruz bırakılmıştı.

Yapılan müdahale hakkında zamanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayın provokatif bir eylem olduğunu açıklayarak yeni bir skandala imza atmış, camide ibadet eden vatandaşları suçlayan Bakan’ın ifadeleri sonrası 274 Furkan Hareketi mensubu hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Yapılan soruşturmada Furkan Hareketi mensuplarının aleyhine delil bulamayan savcı, olaya takipsizlik kararı vermişti.

Bugün görülen son duruşmada ise tüm sanıklar hakkında Beraat kararı verildi. Bu dava ile birlikte Furkan Hareketi mensuplarının, haklarında açılan 114 dosyadan beraat ettiği öğrenildi.

Karar sonrası Alparslan Hoca mahkemeye dair açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Avukat Alişan İnci:

“2021 yılının Ramazan ayında Furkan Gönüllülerinin ve Alparslan Hocanın itikaf için kaldıkları 40 camiye baskın yapılmış ve yaklaşık 400 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün görülen son duruşmada tüm sanıklar için BERAAT KARARI verildi. Cami basan bakan ne düşünüyor acaba!” ifadelerini kullandı.