10.07.2024

Pakistan’da Patlama: çok sayıda ölü ve yaralı var

Pakistan’ın Karaçi şehrinde havalimanı yakınında meydana gelen patlama sonucunda yabancı uyruklu 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişinin de yaralandığı belirtildi. Çin’den saldırıya ilişkin son dakika açıklaması geldi.

Yabancıların Taşındığı Konvoy Hedef Alındı

El yapımı bir patlayıcının infilak ettirildiği belirtilirken, Sind Eyaleti İçişleri Bakanı Ziya Lancar, patlamanın yabancıları taşıyan bir konvoyu hedef aldığını açıkladı.

Şehrin çeşitli yerlerinden de duyulan patlama sonucu yaralananların en yakın hastanelere sevk edildiği bilgisi verildi.

Çin’den Son Dakika Açıklaması

Çin, Pakistan’ın Karaçi şehrinde düzenlenen terör saldırısında iki Çin vatandaşının hayatını kaybettiğini doğrulayarak, saldırıyı kınadığını bildirdi.

Çin’in İslamabad Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Pakistan yönetiminden olayın derhal tüm yönleriyle soruşturulması ve sorumluları en kısa sürede yakalayarak adalet önüne çıkarması talep edildi.

Saldırıda en az iki Çin vatandaşının yaşamını yitirdiği, aralarında Çinlilerin olduğu çok sayıda yaralı bulunduğu aktarılan açıklamada, Çin’in terör saldırısını kınadığı belirtildi.

Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileğine yer verilirken, Pakistanlı yetkililerden ülkedeki Çin vatandaşları, kurumları ve projelerinin güvenliğinin sağlanması için etkin tedbirler almaları istendi.