10.17.2024

Katar Başbakanı: Katar Devleti, hiçbir ülke veya halka yönelik saldırıları kabul etmez

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı: Avrupa-Körfez zirvesi iki bölge için çok önemli bir anda yapılıyor

Ortadoğu’daki çatışmayı çözmenin tek yolu iki devletli çözümdür Lübnan ve Gazze başta olmak üzere Ortadoğu’ya dair önemli bir tartışma gerçekleştirdik.

Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman:

“Katar Devleti, hiçbir ülke veya halka yönelik saldırıları kabul etmez. Bölgede yaşanan gerilime ve İran ile işgalci İsrail devleti arasındaki karşılıklı saldırılara atıfla, El Udeyd üssünün bulunduğunu ve Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkinin çok düzeyli bir stratejik ortaklık üzerine kurulduğunu ifade etti.

Katar’ın, işgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik imha savaşını ve Lübnan’a halkına yönelik imha savaşını ve Lübnan’a yönelik saldırganlığını durdurma çabalarını sunarken Şeyh Muhammed bin Abdul Rahman Al Thani, röportaj sırasında şunları vurguladı: “Katar, savaşın başlangıcından bu yana arabulucu rolünü oynadı. İşgalci İsrail tarafının engellemelerine rağmen her zaman çözüme ulaşmaya çalışıyor.”

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı, geçtiğimiz Kasım ayında Katar dış politikasının Gazze Şeridi’ndeki savaşı geçici olarak durdurmadaki başarısına dikkat çekerek, bunun etkilenen ailelerle ilgili birçok sorunun çözülmesine yol açtığını söyledi. Katar’ın her zaman bölgedeki savaşları durdurmaya çalıştığını söyledi. Bölge, Lübnan’daki savaşı durdurmak, Katar için bir önceliği temsil etse ve Lübnan partileriyle iletişim, saldırganlığı durdurmayı ve istikrarı elde etmeyi amaçlıyor. Arap dünyası düzeyinde ya da Ortadoğu’nun en gergin bölgesi düzeyinde. Tüm taraflarla iletişim kurma yeteneği ile öne çıkıyor ve taraflar arasında önemli bir buluşma noktası olarak kabul ediliyor, bu da bölgenin istikrarına ve Katar’ın istikrarına katkıda bulunuyor. Katar’ın çeşitli taraflar arasında arabulucu olarak güvenilir bir sicil oluşturmayı başardığını, bu rolün Katar dış politikasında belgelendiğini ve önerilen anayasa değişiklikleriyle de devam ettiğini sözlerine ekledi.

Katar Emiri: İşgalci İsrail, saldırılarını Lübnan ve Batı Şeria’ya genişletmeyi hedefliyor