10.24.2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak”

“Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve “Tam Bağımsız Türkiye” idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır. Terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuş ve teröristleri etkisiz hale getirmiştir. Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir.

Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi’ndeki temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin düzenlendiği Kazan EXPO’daki görüşmenin basına açık kısmında, BRICS Zirvesi Genişletilmiş Liderler Oturumu’na daveti ve ev sahipliği için Putin’e teşekkür etti, Astana’daki görüşmenin ardından Putin ile yeniden bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Putin’in, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 3+3 Bölgesel İşbirliği Platformu vesilesiyle cuma günü İstanbul’da olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu hususta bir mekanizma tesis edilmesi maksadıyla hazine ve maliye bakanlıklarımız, merkez bankalarımız temas hâlinde. Ticaret bakanlıklarımız arasında da bir kurumlar arası çalışma başlatıldı. Yaptırım kapsamında yer almayan ticari açıdan risk arz etmeyen ürünlerden oluşan bir listeyi geçen hafta heyetinize ilettik. Liste üzerinde mutabık kalınmasının ardından ödemeler için nasıl bir platform geliştirileceğine odaklanılacak.