10.26.2024

Bahçeli’den Öcalan çıkışı sonrası ilk açıklama

MHP lideri Bahçeli, terörist başı Abdullah Öcalan’ın “DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşması” yönündeki sözlerinin ardından ilk kez açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenecek “Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu”na katıldı.

Bahçeli, 22 Ekim’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiği, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığını gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı’dan DEM‘e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız” ifadelerini kullanmıştı.

“KİMSE YAĞLI URGAN ÖLÇÜŞTÜRMESİN”
Bahçeli, çok tartışılan sözlerinin ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. MHP liderinin açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Türklerle Kürtler bugün ortak tehlikeler karşısında bulunuyorlar. Bu tehlikelerden ancak ortak bir kararlılıkla kurtulabilirler.
  • Türkler ve Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır. Bin yıllık ortak tarihleri var, bugün ortak tehdit var… Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir.
  • Aziz Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak hiçbir yanlışın içine girmedik. Girmeyi aklımızdan bile geçirmedik.
  • Sevr hesaplaşması bitmemiştir. Paylaşım kavgaları, emperyalizm yayılmacılığı sürmektedir. Biz dersimizi tarihten satır satır aldık.

Hiç kimse bizimle Türklüğe hizmet kulvarında milletseverlik ve vatanseverlik yarışına girmesin. Bunlar altından kalkamayacakları, hayat ve siyaset mazisiyle ispat edemeyecekleri söz düellolarına, siyasi şovlara, iplikçi kavgalarına, yağlı urgan ölçüştürmeye heves etmesinler. O bayrağı, heveslerini kursaklarında teker teker bırakır, burunlarından fitil fitil getiririz. Makam ve mevki için vicdanını satanları, adam yerine bile koymayız.

  • Sağduyulu tavrımızı yanlışa yormasınlar. Sinir ihlali, sabır ihlali yapmaktan, kötürüm emel sahiplerinin derhal ve ciddiyetle sakınması, iç barış ve siyasi huzur adına temennim ve uyarımdır.

“KANLI MESAJ AYAKLARIMIZIN ALTINDADIR”

  • Dağılmayacağız, şer odaklarını dağıtacağız. Bölünmeyeceğiz, aksine hizmet edenleri affetmeyeceğiz. Milli-üniter Türk devletine sarılacağız.
  • Terör saldırısı, PKK,YPG,PYD’nin kimlerin maşası olduğunu açıklıkla gözler önüne sermiştir. PKK, Kürt’ün de Türk’ün de hatta yaşayan her canlının düşmanıdır. Bölücü terör örgütü PKK’nın efendileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın BRICS zirvesine katıldığı gün, bizim de Salı günkü tarihi çıkışımızın hemen ardından Türkiye’ye terör baronlarının talimatıyla kanlı mesaj vermiştir. Bu kanlı mesaj, ayaklarımızın altında çiğnenmiştir.