09.19.2024

Polislerden gazetecilere gözaltı tehdidi

Gazetecilere Çekmeköy’de gözaltı tehdidi

AKP’li belediyenin ranta açmak için Çekmeköy’deki deprem toplanma alanı olan parktaki ağaçları sökmesine tepkiler yükseliyor. Bu anları görüntülemek isteyen gazeteciler ise polis engeliyle karşılaştı.

Polisler, Halk TV muhabiri Kardelen Kocatürk ve kameramanı Murat Kibar ile BirGün Gazetesi muhabiri İsmail Arı’yı haber takibi yapmaları durumunda gözaltına almakla tehdit etti.

İstanbul Çekmeköy’de deprem toplanma alanı olan parkın, AKP’li Çekmeköy Belediyesi tarafından ranta açılmasına karşı halk uzun zamandır direniyor. Yaklaşık 2 aydır parktaki ağaçların sökülmemesi için nöbet tutan Çekmeköylülere bugün sabah saatlerinde polis müdahale etti ve çok sayıda kişiyi de gözaltına aldı. Belediyenin iş makineleri ise polis eşliğinde parka girdi.

Polis gazetecileri engelledi

Bu sırada görevi başında olan gazetecilerin de haber takibi yapmaları polis tarafından engellendi. Halk TV muhabiri Kardelen Kocatürk ve kameramanı Murat Kibar da haber takibi yapmak için gittiği Çekmeköy’de polis tarafından engellendi. Kardelen Kocatürk, kendilerine yönelik müdahaleyi şu sözlerle anlattı: “Burada bir çember oluşturuldu ve o çemberin dışında kalmamızı, görüntü aldığımızda da bizi de gözaltına alacaklarını söylediler.”

Aynı şekilde parkın halk tarafından korunmasını başından beri takip eden BirGün muhabiri İsmail Arı’ya polisler alanda durmaması gerektiğini söyledi ve haberi durmaya devam ederse de gözaltına almakla tehdit etti.