09.19.2024

Terörist İsrail kasıtlı olarak sivilleri hedef alıyor!

İsrail Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusuna ait uçak ve tanklar, “roket fırlatma üniteleri, altı silah üretim atölyesi ve İslami Cihad gözlem noktaları” olduğu gerekçesiyle Gazze içinde 30 noktayı vurdu.

İsrail’in 5 Ağustos’tan bu yana saldırı düzenlediği abluka altındaki Gazze Şeridi’nde şehit olanların sayısı 6’sı çocuk, 4’ü kadın olmak üzere 32’ye yükseldi. Cuma gününden bu yana devam eden saldırılarda 253 Filistinli yaralandı.
Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle yaşanan kayıplara ilişkin bilgi verildi.

“İsrail kasıtlı olarak sivilleri vuruyor”

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra basına yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerinin tehdit altında olduğuna, ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı çekildiğine dikkati çekerek, İsrail’in kasıtlı bir şekilde sivilleri hedef aldığını vurguladı.

Kudra, İsrail’in bölgeye yönelik uzun yıllardır süren ablukası nedeniyle de sağlık sisteminin büyük zarar gördüğünü, son saldırılarla birlikte durumun daha da kötüleştiğini dile getirdi.

İsrail ordusunun, İslami Cihad’a ait noktaları hedef alacağı gerekçesiyle 5 Ağustos’ta abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırılar bugün de devam ediyor.