09.20.2024

Meteoroloji Sağanak Yağışların Etkili Olacağı İlleri Açıkladı

Meteoroloji yeniden uyardı. Son hava durumu tahminlerini paylaşan MGM sağanak yağışların vuracağı illeri saat vererek duyurdu. Dün yaşanan kuvvetli yağışın ardından yeni uyarı geldi. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmeleri…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava durumu tahminini sosyal medya hesabından paylaştı. MGM tarafından yapılan günlük hava durumu değerlendirmesinde özellikle ün sağanak yağışların vurduğu illerde yani yurdun batı kesimlerinde hava sıcaklıkları 2 ile 4 derece arasında artacak. MGM ayrıca özellikle bugün günün belli saatlerinde Kırklareli, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Çorum‘un kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı yönünde uyarı yaptı.

saganak.jpg

16 AĞUSTOS 2022 SALI GÜNÜ İÇİN MGM TARAFINDAN YAPILAN HAVA DURUMU TAHMİNİ

16 Ağustos Salı günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun özellikle Karadeniz Bölgesini de içine alan kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde hava bulutlu olacak. Bugün öğlen saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, Çankırı, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Çorum’un bir kısmında yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle Kastamonu, Sinop ve Çorum’da yağışların yer yer kuvvetli olmasını bekledikleri yönünde uyarı yaptı.