09.20.2024

Türkmenistan Başkonsolosluğu’nda Avukat Gülden Sönmez’e ve Dilekçe Vermek İsteyen Türkmenlere Saldırı!

Dilekçe Vermek İsteyen Türkmenlere Saldırı

Pasaportlarının yenilenmemesini ve ülkelerine dönebilmek için gerekli işlemlerin yapılmamasını protesto etmek için İstanbul’daki Türkmenistan Başkonsolosluğu’nun önüne giden Türkmenistan yurttaşları saldırıya uğradı

Daha önce de defalarca aynı duruma maruz kalan Türkmen yurttaşların yaşadığı durumu Avukat Gülden Sönmez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla aktardı.

“Türkmenistan Konsolosluğu’nda Türkmen mağdurlara şiddet ve basın açıklamasına polis müdahalesi yapıldı. Yaralananlar ve gözaltılar var. Göktürk Polis Merkezindeyiz.İnsan Hakları savunucularından ve ses ve destek bekliyoruzÇoçuklarına kavuşmak isteyen Türkmen annelere de müdahale!” İfadelerini kullanan Sönmez: “Türkmenistanlı mağdurlar Türkmenistan Cumhurbaşkanına mektuplarını teslim etmek için Türkmenistan Konsolosluğuna geldiklerinde darp edildiler ve Cumhurbaşkanına gidecek olan mektubun ilk ve son hali” diyerek mağdur yurttaşların yırtılan mektuplarını paylaştı.

Müdahale sonrası kolluk kuvvetlerin orantısız darbına maruz kalan yurttaşlar hakkında, Göktürk Karakolu işlem yapmayacağını beyan edilerek Alibeyköy’deki Şehit Atıf Ödül Polis Merkezine götürüldükleri belirtildi.

Mağdur yurttaşları yalnız bırakmayan ve kendisininde saldırıya uğradığı söyleyen Sönmez;”Türkmenistanlı müvekkillerimle beraber dilekçe vermek üzere Türkmenistan Konsolosluğundayken avukat olduğumu bildikleri halde konsolosluk görevlilerinin fiziki saldırısına maruz kaldım.Gözaltına alınanlar ve darp edilenler için Alibeyköy Şehit Atıf Ödül Polis Merkezi’ne gidiyoruz” cümlelerini kaydetti. Q&s=19