04.26.2024

AB Filistin elçisi, işgalci Siyonistlerin Batı Şeria’daki saldırıların hesabının verilmesini istiyor

AB diplomatı, İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria’daki saldırısının ardından hesap verebilirlik istiyor

Avrupa Birliği’nin Filistin elçisi Cuma günü, İsrailli yerleşimcilerin bu hafta işgal altındaki Batı Şeria’da bir Filistinliyi öldürdüğü saldırının ardından hesap sorulması ve faillerin adalete teslim edilmesi çağrısında bulundu. onlarca ev, dükkan ve araba ateşe verildi.

Avrupa Birliği’nin Filistin Elçisi, İsrailli yerleşimciler tarafından bu hafta İşgal Altındaki Batı Şeria’da bir Filistinlinin öldürüldüğü ve düzinelerce ev, dükkan ve arabanın ateşe verildiği saldırının ardından hesap verme ve faillerin adalete teslim edilmesi çağrısında bulundu.

Batı Şeria’yı ziyaret eden en büyük AB delegasyonlarından birine başkanlık eden Büyükelçi Sven Kuhn von Burgsdorff, yetkililerin Pazar günü Filistin’in Huwara köyü ve çevresinde meydana gelen şiddetin bıraktığı hasarı kendi gözleriyle görmek istediğini söyledi. Saldırı, Filistinlilerin iki İsrailli kardeşi öldürdüğü silahlı saldırının ardından geldi.

Kuhn von Burgsdorff, “Hesap verebilirliğin tam olarak sağlanması, faillerin adalete teslim edilmesi, mülkünü kaybedenlerin tazmin edilmesi bizim için kesinlikle gerekli.” dedi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Kudüs mahkemesinin polise saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan yedi kişinin tamamını serbest bırakması emrini vermesinin ardından Perşembe günü iki şüpheli için idari gözaltı emirlerini imzaladı.