10.02.2024

ABD Dışişleri Bakanlığı: İsrail’e, Lübnanlı sivillerin hedef alınmasını desteklemediğimizi açıkça belirttik

ABD Dışişleri Bakanlığı: İsrail’e Lübnanlı sivillerin ve sivil alanlarının hedef alınmasını desteklemediğimizi açıkça belirttik

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, bir brifingde, ABD’nin işgalci İsrail ile İran’ın füze saldırısına verilecek yanıtı görüştüğünü söyledi. “Başkan, neyi desteklemediğimizi çok açık bir şekilde belirtti. Bunun ötesinde, İsrail ile verecekleri yanıtın şeklinin ne olacağını görüşmeye devam edeceğiz… Bunun İran tarafından benzeri görülmemiş bir tırmanış olduğunu çok açık bir şekilde belirttik, İsrail buna yanıt verme hakkına sahiptir,” dedi. Miller, işgalci İsrail konusunda, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres hariç, “Bu adımı hiçbir şekilde üretken bulmuyoruz,” dedi.

Ancak, Orta Doğu ile ilgili olarak, ABD’nin kendi çıkarlarını ilerletmek için çalışmaya devam edeceğini ve bölgede barış ve istikrarı ilerletmek için çalışmaya devam edeceğini belirtti. Miller, “İsrail’e sivil altyapının hedef alınmasını istemediğimizi açıkça belirttik. Sivil alanların hedef alınmasını istemiyoruz. Havaalanı, Amerikan vatandaşlarının Lübnan’dan ve ayrılmak isteyen diğer ülkelerin vatandaşlarının çıkarılmasına yardımcı olmakta önemli bir rol oynuyor” diye vurguladı.