05.20.2024

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Sheline istifa gerekçesini açıkladı

ABD Dışişleri Bakanlığı eski yetkilisi Annelle Sheline, “Bu tür suçları teşvik eden bir örgütle çalışamam” dedi

Annelle Sheline Gazze konusunda Democracy Now dergisine verdiği röportajda, İşgalci İsrail’in Gazze’de insan haklarını ihlal etmesi ve ABD’nin silah sağlaması ABD yasalarına aykırı olduğunu belirtti. İşgalci İsrail’in Gazze’deki saldırganlığı konusunda Democracy Now dergisine verdiği röportajda eski ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Anil Shelley, “Bu tür suçları teşvik eden bir örgütle çalışamam” dedi.

ABD’nin Gazze’deki soykırım yanlısı politikası nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’ndan istifa eden Annelle Sheline

Birçoğumuz kendimize, kölelik döneminde, Jim Crow’un güneyinde ya da apartheid döneminde hayatta olsaydım ne yapardım, ülkem soykırım yapıyor olsaydı ne yapardım diye sormaktan hoşlanırız. Cevap şu ki, bunu şu anda yapıyorsunuz.

Amy Goodman: “25 Şubat’ta Washington’daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yakan 25 yaşındaki ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell’in son sosyal medya paylaşımının aklınızdan çıkmadığını söylediniz. Ondan alıntı yapıyorsunuz.”

Annelle Sheline: “Bu gönderi benimle ve gerçekten ne yaptıklarına bakmak zorunda kalan birçok insanla konuştu… Küçük bir kızım var ve bunun hakkında düşündüm, gelecekte o bana şunu sorarsa, “Sen ne yapıyordun?” bu olurken sen Dışişleri Bakanlığı’ndaydın. Ona sessiz kalmadığımı söyleyebilmek istiyorum.”